Pui cu sos picant si Fusilli


Pui cu sos picant si Fusilli

Azi am chef de paste, asa ca o sa gatesc pui cu sos picant si Fusilli. Este delicios, usor si rapid de preparat si nici nu necesita foarte multe ingrediente.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui; 250 g porumb din conserva; 4 linguri ulei pentru prajit; 2 cepe; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben; 2 linguri pasta de tomate; 200 g Fusilli; 1 lingurita oregano; 1 lingurita boia de ardei iute; 1/2 lingurita sare; 1/2 lingurita piper negru macinat; 500 ml apa; 1 cub concentrat de pui; 1 legatura patrunjel verde, tocat; 1 lingura amidon.

Preparare pui cu sos picant si Fusilli: Curatati si tocati ceapa si ardeii, julien, si puneti-le pe o farfurie. Puneti pe farfurioare porumbul strecurat bine de apa, amidonul, piperul, boiaua de ardei, oregano, pasta de tomate, cubul de concentrat de pui, patrunjelul tocat, pieptul de pui taiat fasii subtiri de 2-3 cm lungime si aveti pregatite toate ingredintele.

In acest moment puteti incepe prepararea. Puneti pe foc o tigaie in care adaugati uleiul si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati legumele (ceapa si ardeiul gras), pieptul de pui, amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele si rumeniti totul, amestecand permanent, pana cand ceapa capata o culoare aurie.
Cand s-a rumenit ceapa, adaugati apa, cubul de concentrat de pui si amestecati bine pana se dizolva si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mediu.
Cat fierb legumele si carnea, fierbeti si pastele conform indicatiilor de pe pachet.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute adaugati in tigaie condimentele (sarea, piperul, boiaua de ardei iute si oregano), pasta de tomate si porumbul, si mai lasati sa fiarba timp de 10 minute.

Puneti amidonul intr-un bol si dizolvati-l cu cateva linguri de apa, dupa care turnati-l in tigaie, amestecand tot timpul. Mai lasati sa fiarba 1 minut si stingeti focul.

Scurgeti pastele de apa si adaugati-le peste sos, in tigaie. Amestecati bine, dupa care lasati sa se raceasca 10 minute si se poate servi.
Cand puneti in farfurie puiul cu sos picant si Fusilli, presarati din abundenta patrunjel verde tocat, dupa care se poate servi atat cald cat si rece.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui; 250 g porumb din conserva; 4 linguri ulei pentru prajit; 2 cepe; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben; 2 linguri pasta de tomate; 200 g Fusilli; 1 lingurita oregano; 1 lingurita boia de ardei iute; 1/2 lingurita sare; 1/2 lingurita piper negru macinat; 500 ml apa; 1 cub concentrat de pui; 1 legatura patrunjel verde, tocat; 1 lingura amidon. Preparare pui cu sos picant si Fusilli: Curatati si tocati ceapa si ardeii, julien, si puneti-le pe o farfurie. Puneti pe farfurioare porumbul strecurat bine de apa, amidonul, piperul, boiaua de ardei, oregano, pasta de tomate, cubul de concentrat de pui, patrunjelul tocat, pieptul de pui taiat fasii subtiri de 2-3 cm lungime si aveti pregatite toate ingredintele. In acest moment puteti incepe prepararea. Puneti pe foc o tigaie in care adaugati uleiul si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati legumele (ceapa si ardeiul gras), pieptul de pui, amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele si rumeniti totul, amestecand permanent,
pana cand ceapa capata o culoare aurie. Cand s-a rumenit ceapa, adaugati apa, cubul de concentrat de pui si amestecati bine pana se dizolva si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mediu. Cat fierb legumele si carnea, fierbeti si pastele conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce au trecut cele 20 de minute adaugati in tigaie condimentele (sarea, piperul, boiaua de ardei iute si oregano), pasta de tomate
si porumbul, si mai lasati sa fiarba timp de 10 minute. Puneti amidonul intr-un bol si dizolvati-l cu cateva linguri de apa, dupa care turnati-l in tigaie, amestecand tot timpul. Mai lasati sa fiarba 1 minut si stingeti focul. Scurgeti pastele de apa
si adaugati-le peste sos, in tigaie. Amestecati bine, dupa care lasati sa se raceasca 10 minute si se poate servi. Cand puneti in farfurie puiul cu sos picant si Fusilli, presarati din abundenta patrunjel verde tocat, Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. corina spune:

    multumiri ca mi-ai dat idei sa mai ies din monotonia iernii, mai ales ca ador preparatele din paste dar, din pacate, nu am in ,,portofoliu” prea multe retete.

  2. Tavi spune:

    @ corina
    Gatesc destul de des paste asa ca vei avea de unde alege.

Spune-ţi părerea