Papricas de vita


Papricas de vita

Daca doriti un preparat din carne de vita usor de gatit, delicios si hot, va recomand papricas de vita.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vaca, taiata cuburi mici; 2 ardei grasi rosii, tocati cuburi mici; 4 graunte de usturoi, taiate felii subtiri; 1 ceapa mare, tocata julien; 250 g pulpa de rosii; 2 foi de dafin; 500 g cartofi; 2 lingurite boia de ardei iute (sau 1 lingurita boia de ardei dulce si una de ardei iute – asta daca nu doriti ca mancarea sa fie foarte picanta; dar va spun ca asta este tot farmecul la acest preparat); 1 lingura pasta de tomate; 1 cub concentrat de vaca; 1 varf de lingurita de chimen, macinat; 3 linguri de ulei pentru prajit; 1 legatura de patrunjel verde, tocat; 1/2 lingurita de piper negru, macinat; 1/2 de lingurita de sare; 500 ml apa.

Preparare papricas de vita: In primul rand, pregatiti toate ingredientele necesare. Puneti pe o farfurie ceapa tocata, julien, ardeiul gras tocat si usturoiul taiat felii subtiri. Puneti-va la indemana, pe farfurioare, pasta de tomate, piperul, sarea, chimenul, boiaua de ardei, pulpa de rosii, cartofii curatati si taiati cuburi mari (intr-un vas cu apa), carnea taiata cuburi,  1 cub concentrat de vaca, foile de dafin, patrunjelul tocat si gata, aveti toate ingredientele pregatite.

Puneti uleiul in tigaie si adaugati ceapa sa se rumeneasca. Cand ceapa a devenit translucida adaugati cuburile de carne si rumeniti totul in continuare, amestecand permanent, pana cand ceapa devine aurie. Adaugati si ardeiul gras si mai rumeniti 1 minut, amestecand permanent.
Adaugati foile de dafin si apa, cat sa se acopere carnea, si lasati sa fiarba, cu un capac deasupra pana fierbe carnea (eu am fiert-o cca. 30 de minute). Dupa ce a fiert carnea adaugati si cubul de concentrat de vaca si mai fierbeti 5 minute. Completati cu apa daca a scazut prea mult (carnea trebuie sa fie acoperita de apa).
Adaugati cartofii, mai completati cu apa pana se acopera cartofii si fierbeti, la foc mic, 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugati pulpa de rosii, pasta de tomate, boiaua dulce, chimenul, piperul, sarea, boiaua iute si usturoiul. Lasati sa mai fiarba, la foc mic, inca 5 minute. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca 10 minute.

Cand il serviti presarati din belsug patrunjel tocat fin. Se mai poate consuma cu taietei de casa alaturi.

Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vaca, taiata cuburi mici; 2 ardei grasi rosii, tocati cuburi mici; 4 graunte de usturoi, taiate felii subtiri; 1 ceapa mare, tocata julien; 250 g pulpa de rosii; 2 foi de dafin; 500 g cartofi; 2 lingurite boia de ardei iute (sau 1 lingurita boia de ardei dulce si una de ardei iute - asta daca nu doriti ca mancarea sa fie foarte picanta; dar va spun ca asta este tot farmecul la acest preparat); 1 lingura pasta de tomate; 1 cub concentrat de vaca; 1 varf de lingurita de chimen, macinat; 3 linguri de ulei pentru prajit; 1 legatura de patrunjel verde, tocat; 1/2 lingurita de piper negru, macinat; 1/2 de lingurita de sare; 500 ml apa. Preparare papricas de vita: In primul rand, pregatiti toate ingredientele necesare. Puneti pe o farfurie ceapa tocata, julien, ardeiul gras tocat si usturoiul taiat felii subtiri. Puneti-va la indemana, pe farfurioare, pasta de tomate, piperul, sarea, chimenul, boiaua de ardei, pulpa de rosii, cartofii curatati si taiati cuburi mari (intr-un vas cu apa), carnea taiata cuburi,  1 cub concentrat de vaca, foile de dafin, patrunjelul tocat si gata, aveti toate ingredientele pregatite. Puneti uleiul in tigaie si adaugati ceapa sa se rumeneasca. Cand ceapa a devenit translucida adaugati cuburile de carne si rumeniti totul in continuare,  amestecand permanent, pana cand ceapa devine aurie.
Adaugati si ardeiul gras si mai rumeniti 1 minut, amestecand permanent. Adaugati foile de dafin si apa, cat sa se acopere carnea, si lasati sa fiarba, cu un capac deasupra pana fierbe carnea (eu am fiert-o cca. 30 de minute). Dupa ce a fiert carnea adaugati si cubul de concentrat de vaca si mai fierbeti 5 minute. Completati cu apa daca a scazut prea mult (carnea trebuie sa fie acoperita de apa).
Adaugati cartofii, mai completati cu apa pana se acopera cartofii si fierbeti, la foc mic, 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugati pulpa de rosii, pasta de tomate, boiaua dulce, chimenul, sarea piperul, boiaua de ardei iute si usturoiul.
Lasati sa mai fiarba, la foc mic, inca 5 minute. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca 10 minute. Cand il serviti presarati din belsug patrunjel tocat fin. Se mai poate consuma cu taietei de casa alaturi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Mary spune:

    Draga Tavi in primul rand vreau sa a te felicit pt delicioasele retete pe care ai.Am incercat pt prima data sa fac un papricas de vita si pot sa iti spun ca a fost super bun.cel putin sotul meu a fost incantat de acest preparat recunosc, putin prea hot dar dupa cum ai spus si tu asta e tot farmecul .recomand cu incredere!!!

  2. Tavi spune:

    @Mary – Multumesc de aprecieri si de vizita! :) Daca ti s-a parut prea hot, poti adapta dupa gustul tau. La noi in casa se mananca iute, iar eu postez retetele asa cum le fac si ne place noua sa le mancam. Evident ca nu toata lumea mananca la fel de iute, motiv pentru care am si scris in reteta ca, cei care doresc, pot pune in loc de 2 lingurite de boia de ardei iute, 1 lingurita de boia iute si una de boia dulce.

Spune-ţi părerea