Sote de pui in sos de bere


Sote de pui in sos de bere

Astazi am in meniu o reteta din piept de pui cu sos de bere, un sote in sos de bere. Este o reteta delicioasa, usor de facut si cu un timp de preparare de cca. 30 de minute.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui, taiat fasii subtiri de 2 cm lungime; 2 cepe rosii, tocate julien; 250 g rosii, taiate cuburi, fara seminte; 400 g fasole verde; 100 g costita, taiata cuburi mici; 30 g unt, pentru prajit; sare si piper dupa gust; 2 linguri de faina; 250 ml de bere; 250 ml supa de pui din 1/2 de cub de concentrat de pui; 125 g smantana.

Pregatire ingrediente necesare: Puneti o oala cu apa pe foc si lasati sa fiarba apa. Pana fierbe apa, tocati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. Taiati pieptul de pui fasii lungi, de 2 cm si de 1/2 de cm grosime, si puneti-le pe o farfurie. Puneti berea intr-un pahar si n-o beti, chiar daca va tenteaza :) . Tocati costita in cuburi mici si puneti-le pe o farfurioara. In alte farfurioare puneti smantana, faina si untul. Rosiile taiati-le in doua, scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite si lasati doar pulpa, fara zeama si samburi. Tocati apoi pulpa cuburi si puneti-o intr-un bol alaturi de celelalte ingrediente.

Daca apa a inceput sa fiarba puneti fasolea in apa si lasati-o sa fiarba 5 minute. Pregatiti si supa, din 1/2 de cub de concentrat de pui, iar cand este gata puneti-o intr-un pahar sa o aveti la indemana. Dupa ce fasolea a fiert 5 minute, scurgeti-o de apa si, practic, aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare sote de pui in sos de bere: Puneti untul in tigaie la topit si adaugati costita sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit 2 minute adaugati si fasiile de pui si rumeniti-le, amestecand tot timpul pana devin aurii. Adaugati un praf de sare si de piper macinat, dupa care adaugati faina si amestecati bine. Mai lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand permanent.
Adaugati supa, berea si fasolea si lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase sosul.

In final, adaugati smantana, ceapa si rosiile, si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele in mod uniform. Adaugati, daca mai este nevoie, sare si piper dupa gust (eu mananc mai picant si am adaugat inca o jumatate de lingurita de piper), si lasati sa dea o data in clocot. Stingeti si soteul este gata.

Cand serviti, puteti presara patrunjel verde, tocat, pe deasupra. Se serveste cald sau rece cu paine de casa sau lipie.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui, taiat fasii subtiri de 2 cm lungime; 2 cepe rosii, tocate julien; 250 g rosii, taiate cuburi, fara seminte; 400 g fasole verde; 100 g costita, taiata cuburi mici; 30 g unt, pentru prajit; sare si piper dupa gust; 2 linguri de faina; 250 ml de bere; 250 ml supa de pui din 1/2 de cub de concentrat de pui; 125 g smantana. Pregatire ingrediente necesare: Puneti o oala cu apa pe foc si lasati sa fiarba apa. Pana fierbe apa, tocati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. Taiati pieptul de pui fasii lungi, de 2 cm si de 1/2 de cm grosime, si puneti-le pe o farfurie. Puneti berea intr-un pahar si n-o beti, chiar daca va tenteaza :) Tocati costita in cuburi mici si puneti-le pe o farfurioara. In alte farfurioare puneti smantana, faina si untul.
Rosiile taiati-le in doua, scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite si lasati doar pulpa, fara zeama si samburi. Tocati apoi pulpa cuburi si puneti-o intr-un bol alaturi de celelalte ingrediente. Daca apa a inceput sa fiarba puneti fasolea in apa si lasati-o sa fiarba 5 minute. Pregatiti si supa, din 1/2 de cub de concentrat de pui,
iar cand este gata puneti-o intr-un pahar sa o aveti la indemana. Dupa ce fasolea a fiert 5 minute, scurgeti-o de apa si, practic, aveti toate ingredientele pregatite. Preparare sote de pui in sos de bere: Puneti untul in tigaie la topit si adaugati costita sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit 2 minute adaugati si fasiile de pui si rumeniti-le, amestecand tot timpul pana devin aurii.
Adaugati un praf de sare si de piper macinat, dupa care adaugati faina si amestecati bine. Mai lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand permanent. Adaugati supa, berea si fasolea
si lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase sosul. In final, adaugati smantana, ceapa si rosiile, si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele in mod uniform. Adaugati, daca mai este nevoie, sare si piper dupa gust (eu mananc mai picant si am adaugat inca o jumatate de lingurita de piper) si lasati sa dea o data in clocot. Stingeti si soteul este gata.
Cand serviti, puteti presara patrunjel verde, tocat, pe deasupra. Se serveste cald sau rece cu paine de casa sau lipie. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Oana spune:

    Am facut-o, am profitat ca si-a luat al meu bere pentru a-i subtiliza un pahar :P . E buna de te lingi pe degete si, fffff imp, am fost laudata.

  2. Lidia M. spune:

    Nota mea pentru aceasta manacare este de la 10 in sus. Mi-a placut mult, e simpla, dar spectaculoasa ca gust. Ma bucur ca ti-am descoperit blogul.

  3. Tavi spune:

    @Lidia M – Multumesc de vizita si aprecieri. Fac adeseori acest sote, mai ales ca se prepara rapid si, asa cum ai spus, e nemaipomenit la gust.

Spune-ţi părerea