Aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol


Aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol

Astazi postez un aluat bun pentru ecler, choix a la creme si profiterol. Sunt sigur ca de foarte multe ori ati avut chef sa mancati un ecler sau un choix a la creme facut in casa, dar nu ati facut fiindca ati crezut ca se prepara greu. Va pot asigura ca este foarte simplu. Esential insa pentru ca aceste prajituri sa va iasa, ca la carte, este prepararea aluatului.

Pentru prepararea aluatului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare; 125 g faina; 4 oua; 250 ml apa.

Preparare aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina (cernuta in prealabil) toata odata (deci nu putin cate putin). Amestecati rapid, pana cand obtineti o coca omogena, care nu se mai lipeste de oala. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta).

Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea aluatului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare; 125 g faina; 4 oua; 250 ml apa. Preparare aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol: Puneti intr-o oala apa, adaugati untul, adaugati zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina (cernuta in prealabil) toata odata (deci nu putin cate putin).
Amestecati rapid, pana cand obtineti o coca omogena, care nu se mai lipeste de oala. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta). Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile.  

Succes la preparare!

O părere.

  1. ioana spune:

    sunt super bune. arata bine si sunt foarte gustoase ..merita incercate

Spune-ţi părerea