Aluat pizza Calzone


Aluat pizza Calzone

Daca doriti sa preparati pizza calzone trebuie sa stiti ca se prepara cu un aluat special, pufos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g faina alba; 1 plic drojdie uscata; 1/2 lingurita sare; 40 ml ulei de masline; 300 ml apa calduta.

Preparare aluat pizza calzone: Puneti faina intr-un bol mare si adaugati drojdia. Amestecati bine pentru a se incorpora uniform drojdia in faina.

In alt bol turnati apa calduta, sarea si uleiul, amestecati pana se topeste sarea, dupa care incepeti si turnati apa peste faina, putin cate putin, amestecand permanent. Cand s-a legat aluatul scoateti-l pe masa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic si care sa nu se mai lipeasca de mana.

Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu un prosop de bucatarie. Lasati-l 30-40 de minute, dupa care il puteti folosi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare!

10 păreri.

  1. vera spune:

    o mica observatie am de facut :a-ti scris 500 KG faina in loc de 500 grame.

  2. Tavi spune:

    @vera – 🙂 da, mersic! chestia e ca mai corectasem o data greseala asta, inainte sa introduc postul, dar nu stiu de ce nu s-a salvat asa cum trebuia. oricum, banuiesc ca nu folosea nimeni juma` de tona de faina 🙂 :).

  3. Laura spune:

    Hallo Tavi!
    Scuze ca intru cu o observatie pe acest Site minunat!
    Fiind un mare Fan de Pizza am urmarit putin retetele si mi-a ieit in cale, cred o greseala.
    Mie mi-se pare cantitatea de apa c-am mare in comparatie cu cea de faina(???).
    Mult spor la bucatarie si multe salutari din Austria!
    Laura S.

  4. Tavi spune:

    @Laura – Ai dreptate! Este vorba de numai 300 ml de apa la 500 g de faina. In acea seara eu am facut mai multe pizza, si pe urma cand am scris cred ca m-am gandit la cate am facut atunci cand am trecut cantitatea de apa. Iti multumesc ca mi-ai atras atentia. Salutari de la Bucuresti!

  5. ROBY spune:

    este superb situl si mia iesit pizza calumea multumesc de reteta recomandata

  6. Tavi spune:

    @Roby – Multumesc de aprecieri, ma bucur ca-ti place blogul meu si ca ai fost multumit de pizza. O zi buna!

  7. Mirela spune:

    Buna, Tavi, cred ca ma uit de vreo cateva ore pe blogul tau facandumi-se gura apa si pastrand retete in Favorite… am doar o intrebare, cum eu locuiesc in tari straine, cand spui un plica de drojdie, ai putea sa-mi spui ce cantitate este? Nu stiu sigur daca plicurile au aceeasi cantitate peste tot!

    E nemaipomenit blogul! 🙂

  8. Mirela spune:

    P.S.
    Am observat din alte retete ca avem exact acceasi masina de facut paine 🙂

  9. Tavi spune:

    @Mirela – In, primul rand, multumesc mult pentru aprecieri! Cat despre drojdie, 7 grame. P.S. Sper ca esti la fel de multumita de ea (de masina) ca si mine. Toate cele bune! 🙂

  10. Mirela spune:

    Multumesc pentru raspuns 🙂

    Cat despre masina, sunt foarte multumita de ea, mai ales ca am cumparat-o de la o prietena, noua, in cutie, la jumatate de pret 🙂
    Singura chestie este ca a trebuit sa cumpar o cubeta noua pe Amazon fiindca unul din picioruse nu se mai invartea, probabil ca ruginise si s-a intepenit… nu stiu daca a fost vina mea ca unele ori lasam cubeta plina cu apa pana a doua zi ca sa o spal… acum incerc ca o spal imediat ce s-a racit, ca sa nu patesc la fel… iti povestesc ce-am patit ca sa nu faci ca mine 🙂

Spune-ţi părerea