Omleta cu tagliatelle


Omleta cu tagliatelle

Daca doriti un mic dejun satios si gustos va recomand omleta cu tagliatelle si seminte de floarea soarelui.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g tagliatelle (jumatate simple si jumatate cu spanac); 2 linguri de faina; 2 linguri unt; 1 lingurita maghiran; 1 lingurita busuioc; 1 varf de lingurita de sare; 1 varf de lingurita piper negru, macinat; 1 varf de lingurita pudra de curry; 4 oua; 125 ml lapte; 15 g seminte de floarea soarelui.

Preparare omleta cu tagliatelle: Fierbeti in primul rand pastele conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce au fiert pastele, lasati-le la scurs.

Puneti ouale intr-un bol si amestecati-le cu faina si laptele. Amestecati pana se omogenizeaza compozitia.

Puneti intr-o tigaie untul sa se topeasca si adaugati pastele sa se rumeneasca, 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati condimentele (sarea, piperul si curry-ul), amestecati bine si adaugati si verdeturile (busuiocul si maghiranul). Amestecati pentru a se incorpora uniform toate ingredientele si turnati oul batut peste toata suprafata pastelor. Lasati sa se rumeneasca la foc mic, 5 minute, dupa care intoarceti cu grija omleta cu ajutorul unei palete sau cu un capac si mai rumeniti-o inca 5 minute si pe cealalta parte.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, scoateti omleta pe o farfurie.

Adaugati in tigaie (fara ulei) semintele de floarea soarelui si rumeniti-le, amestecand permanent, pana capata o culoare aurie.
Stingeti focul si presarati semintele peste omleta. Decorati cu frunze de busuioc si se poate servi, atat rece cat si calda (eu am consumat-o cu sos de pizza si a fost delicioasa, preparare sos de pizza,  – sau cu ketchup daca nu aveti timp sa preparati sosul).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g tagliatelle (jumatate simple si jumatate cu spanac); 2 linguri de faina; 2 linguri unt; 1 lingurita maghiran; 1 lingurita busuioc; 1 varf de lingurita de sare; 1 varf de lingurita piper negru, macinat; 1 varf de lingurita pudra de curry; 4 oua; 125 ml lapte; 15 g seminte de floarea soarelui. Preparare omleta cu tagliatelle: Fierbeti in primul rand pastele conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce au fiert pastele, lasati-le la scurs. Puneti ouale intr-un bol si amestecati-le cu faina si laptele. Amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Puneti intr-o tigaie untul sa se topeasca si adaugati pastele sa se rumeneasca, 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati condimentele (sarea, piperul si curry-ul), amestecati bine si adaugati si verdeturile (busuiocul si maghiranul). Amestecati pentru a se incorpora uniform toate ingredientele si turnati oul batut peste toata suprafata pastelor. Lasati sa se rumeneasca la foc mic, 5 minute,
dupa care intoarceti cu grija omleta cu ajutorul unei palete sau cu un capac si mai rumeniti-o inca 5 minute si pe cealalta parte. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, scoateti omleta pe o farfurie. Adaugati in tigaie (fara ulei) semintele de floarea soarelui si rumeniti-le, amestecand permanent, pana capata o culoare aurie. Stingeti focul si presarati semintele peste omleta. Decorati cu frunze de busuioc si se poate servi, atat rece cat si calda (eu am consumat-o cu sos de pizza si a fost delicioasa, preparare sos de pizza, http://www.all-food.ro/2009/08/25/sos-pentru-pizza/ - sau cu ketchup daca nu aveti timp sa preparati sosul). Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. fabeto spune:

    gata! cred ca stiu ce voi prepara maine dimineata !

  2. sara spune:

    cu adevarat o omleta deosebita! una cu care sa te rasfeti in weekend :P .

  3. radu spune:

    iaca vreau sa afli ca de-aici mi-am pregatit micul dejun din dimineata asta. de fapt un mic dejun mai intarziat, ca azi n-a fost nevoie sa pun ceasul sa sune. m-am spart mancand :D , asa ca am trecut sa zic multam pentru masa. chiar a fost al naibii de buna omleta asta.

  4. Tavi spune:

    @radu – Multumesc, daca ti-a placut asta este tot ceea ce conteaza.

Spune-ţi părerea