Pizza Quattro Stagioni


Pizza Quattro Stagioni

Astazi am avut chef de o pizza asa ca am preparat o pizza quattro stagioni, la care am facut cateva modificari care tin de gustul meu.

Ingrediente:
- Branza mozzarella, Swaitzer si Emmenthaler, sunca, salam de pizza, ciuperci, oregano, ardei gras, verdeturi italienesti, aluat crocant pentru pizza (preparare aluat).

Sos de rosii pentru pizza:
- 1 cutie de pulpa de rosii de 500 grame, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat (sau uscat), 1-2 catei usturoi, sare, piper.

Preparare sos de rosii pentru pizza:

- Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pune busuiocul si sosul de rosii din cutie. Se pune sare, piper dupa gust si se lasa la fiert 10 minute amestecand cu o lingura de lemn, din cand in cand.

Preparare Pizza Quattro Stagioni:

- pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarella si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii cu cele trei feluri de branza si ardeiul gras taiat felii subtiri. Se adauga mozzarella peste toata compozitia, adaugam patru felii de rosii pentru decor, dupa care punem verdeturile italienesti, oregano si introducem pizza la cuptor, dupa ce in prealabil am incins cuptorul la 200 de grade.

Acum ca am postat reteta pentru blat crocant de pizza trebuie sa fac si o pizza. Am ales pentru inceput pizza quattro stagioni, la care am facut cateva modificari care tin de gustul meu.  Ingrediente: - Branza mozzarella, Swaitzer si Emmenthaler, sunca, salam de pizza, ciuperci, oregano, ardei gras, verdeturi italienesti, aluat crocant pentru pizza pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarella si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii cele trei feluri de branza si ardeiul gras taiat felii subtiri. Se adauga mozzarella peste toata compozitia, adaugam patru felii de rosii pentru decor, dupa care punem verdeturile italienesti, oregano si introducem pizza la cuptor, dupa ce in prealabil am incins cuptorul la 200 de grade. Lasam sa se coaca timp de 20 de minute dupa care o scoatem si o putem servi simpla sau cu Ketchup iute sau dulce. Pofta buna!

Lasam sa se coaca timp de 20 de minute dupa care o scoatem si o putem servi simpla sau cu Ketchup iute sau dulce.
Pofta buna!

3 păreri.

  1. Cristi spune:

    pizza italiana :X

  2. maria spune:

    mmmmmmmmmmmmmmm…………..pizza deliciooos :P

Spune-ţi părerea