Omleta cu ciuperci si mozzarella


Omleta cu ciuperci si mozzarella

Omleta cu ciuperci si mozzarella este micul dejun ideal pentru cei care nu reusesc sa ajunga la masa la pranz. Are 230 de Kcal/portie si se poate prepara in maxim 20-25 de minute.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 150 g ciuperci champignon; 2 linguri de unt; 1/2 lingurita de curry; 4 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita de nucsoara, macinata; 1 varf de lingurita de sare; 1 varf de lingurita de piper negru, macinat; 100 g mozzarella.

Pregatire ingrediente: Inainte de a incepe prepararea, pregatiti-va toate ingredientele. Taiati ciupercile felii subtiri. Zdrobiti usturoiul cu presa de usturoi si bateti bine ouale cu 3 linguri de apa, dupa care adaugati praful de nucsoara si sarea. Bateti in continuare ouale pana se incorporeaza bine toate ingredientele in compozitie. Taiati mozzarella felii subtiri si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare omleta cu ciuperci si mozzarella: Puneti untul in tigaie si lasati-l sa se topeasca, la foc mediu. Adaugati ciupercile, peste care presarati curry-ul si piperul. Lasati ciupercile sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati si usturoiul si rumeniti impreuna cu ciupercile 5 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce ati rumenit ciupercile cu usturoiul 5 minute, adaugati ouale si mozzarella. Puneti un capac deasupra si prajiti ouale, la foc mic, 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, stingeti focul, lasati omleta sa se racoreasca 5 minute, portionati-o in patru si se poate servi.

Se poate servi calda sau rece. Puteti presara si marar verde tocat pe deasupra si o puteti consuma cu paine de casa si salata de rosii cu castraveti.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 150 g ciuperci champignon; 2 linguri de unt; 1/2 lingurita de curry; 4 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita de nucsoara, macinata; 1 varf de lingurita de sare; 1 varf de lingurita de piper negru, macinat; 100 g mozzarella. Pregatire ingrediente: Inainte de a incepe prepararea, pregatiti-va toate ingredientele. Taiati ciupercile felii subtiri. Zdrobiti usturoiul cu presa de usturoi adaugati 3 linguri de apa si bateti bine ouale si adaugati praful de nucsoara si sarea. Bateti in continuare ouale pana se incorporeaza bine toate ingredientele in compozitie. Taiati mozzarella felii subtiri si aveti toate ingredientele pregatite.
Preparare omleta cu ciuperci si mozzarella: Puneti untul in tigaie si lasati-l sa se topeasca, la foc mediu. Adaugati ciupercile, peste care presarati curry-ul si piperul. Lasati ciupercile sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati si usturoiul rumeniti usturoiul impreuna cu ciupercile 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce ati rumenit ciupercile cu usturoiul 5 minute, adaugati ouale
si mozzarella. Puneti un capac deasupra si prajiti ouale, la foc mic, 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, stingeti focul, lasati omleta sa se racoreasca 5 minute, portionati-o si se poate servi. Se poate servi calda sau rece. Puteti presara si marar verde tocat pe deasupra si o puteti consuma cu paine de casa si salata de rosii cu castraveti. Pofta Buna!    

Succces la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. MazdaRX8 spune:

    cred ca iese mai buna si mai gustoasa (si pufoasa) daca in loc de apa se pune lapte!!!

  2. Tavi spune:

    @ Mazda RX8
    Sunt de acord cu tine, dar nu aveam dimineata lapte in casa. Insa te asigur ca a iesit super buna chiar si cu apa.

  3. MazdaRX8 spune:

    aha! OK!!!

  4. fabeto spune:

    cate poze ai aici! icnredibil !

Spune-ţi părerea