File de porc cu ciuperci


File de porc cu ciuperci

File de porc cu ciuperci este reteta pe care v-o propun azi. Este usor de preparat si are cca.330 de kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 kg file porc, feliat; 50 ml ulei pentru prajit; 1 ceapa medie; 4 graunte de usturoi; 200 g ciuperci champignon; 50 ml vin alb; 125 ml smantana; 2 linguri de cimbru, tocat; 1 lingurita de amidon; 2 linguri de unt; 1/2 lingurita de sare; 1/2 lingurita de piper macinat.

Pregatire ingrediente: Puneti fileul intr-un bol si asezonati cu sare si piper. Adaugati si cimbrul si amestecati bine pentru a se distribui uniform condimentele pe bucatile de carne. Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul. Taiati ciupercile felii si gata, aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare file de porc cu ciuperci: Turnati uleiul in tigaie si adaugati feliile de carne sa se prajeasca. Rumeniti carnea pana capata o culoare maro-aurie, dupa care scoateti bucatile de file pe o farfurie. Aruncati uleiul in care ati rumenit carnea, puneti untul in tigaie si adaugati, sa se rumeneasca la foc mediu, ceapa, usturoiul si ciupercile, cca. 5 minute.
Dupa 5 minute adaugati vinul, un praf de sare si de piper macinat si lasati sa scada, cateva minute, la foc mic.
Adaugati si smantana, amestecand permanent, si lasati sa fiarba 1-2 minute, pana devine un sos omogen. Presarati pe deasupra amidonul, putin cate putin, amestecand permanent, lasati sa mai fiarba 1 minut si se poate stinge.
Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care se poate servi impreuna cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 kg file porc, feliat; 50 ml ulei pentru prajit; 1 ceapa medie; 4 graunte de usturoi; 200 g ciuperci champignon; 50 ml vin alb; 125 ml smantana; 2 linguri de cimbru, tocat; 1 lingurita de amidon; 2 linguri de unt; 1/2 lingurita de sare; 1/2 lingurita de piper macinat. Pregatire ingrediente: Puneti fileul intr-un bol si asezonati cu sare si piper. Adaugati si cimbrul amestecati bine pentru a se distribui uniform condimentele pe bucatile de carne. Tocati ceapa zdrobiti usturoiul Taiati ciupercile felii
si gata, aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Preparare file de porc cu ciuperci: Turnati uleiul in tigaie si adaugati feliile de carne sa se prajeasca. Rumeniti carnea pana capata o culoare maro-aurie, dupa care scoateti bucatile de file pe o farfurie. Aruncati uleiul in care ati rumenit carnea, puneti untul in tigaie si adaugati, sa se rumeneasca la foc mediu, ceapa,
usturoiul si ciupercile, rumeniti cca. 5 minute. Dupa 5 minute adaugati vinul, un praf de sare si un praf de piper macinat (dupa gust), si lasati sa scada, cateva minute, la foc mic. Adaugati si smantana,
amestecand permanent, si lasati sa fiarba 1-2 minute, pana devine un sos omogen. Presarati pe deasupra amidonul, putin cate putin, amestecand permanent, lasati sa mai fiarba 1 minut si se poate stinge. Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care se poate servi impreuna cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/). Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea