Sirop de zahar ars


Sirop de zahar ars

Siropul de zahar ars se poate folosi pentru a insiropa diverse prajituri, blaturi de tort sau mucenici moldovenesti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g zahar; 250 ml apa, 1 lingura de coaja rasa de lamaie; 1 strop de esenta de rom (optional).

Preparare sirop de zahar ars: Preparare sirop de zahar ars: Radeti coaja de lamaie si puneti-o intr-o farfurioara. Adaugati zaharul intr-un ibric, si puneti-l pe aragaz la foc mic. Amestecati tot timpul, pana se dizolva zaharul, dupa care adaugati apa si amestecati pana se dizolva zaharul caramelizat. Adaugati apoi un strop de rom (optional) dupa  care stingeti focul, lasati sa se racoresca 10 minute si adaugati si coaja de lamaie. Amestecati si siropul este gata pentru a fi folosit.

Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g zahar; 250 ml apa, 1 lingura de coaja rasa de lamaie; 1 strop de esenta de rom (optional). Preparare sirop de zahar ars: Radeti coaja de lamaie si puneti-o intr-o farfurioara. Adaugati zaharul intr-un ibric, si puneti-l pe aragaz la foc mic. Amestecati tot timpul, pana se dizolva zaharul, dupa care adaugati apa si amestecati pana se dizolva zaharul caramelizat. Adaugati apoi un strop de esenta de rom (optional)
dupa  care stingeti focul, lasati sa se racoresca 10 minute si adaugati si coaja de lamaie, amestecati bine Siropul este gata pentru a fi folosit.        

Succes la preparare!

O părere.

  1. Ramo spune:

    Multumesc !!

Spune-ţi părerea