Budinca de orez cu mere


Budinca de orez cu mere

Am pregatit o budinca delicioasa de orez cu mere! Cum abia am facut orez cu lapte si s-a terminat in aceeasi zi, am zis sa repet reteta astazi, mai ales ca primesc si vizita unor prieteni care au copii. Insa, cum aveam si niste mere prin casa, de care nu se mai atingea nimeni de o saptamana, am zis sa le folosesc si pe acestea asa ca, in loc de orez cu lapte, pana la urma a iesit o budinca cu mere.

Pentru preparare aveti nevoie de aceleasi ingrediente ca la reteta de orez cu lapte: 1,5 l lapte; 300 g orez; 200 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 1 lingurita de scortisoara; coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.
In plus, mai aveti nevoie pentru umplutura de urmatoarele ingrediente:5 -6 mere decojite si taiate cuburi; 2 linguri de zahar; 2 linguri de zahar brun; 1 lingurita de scortisoara pulbere; 1 lingurita de suc de lamaie; 1 lingura amidon (pentru mere); 100 ml de lapte; 4 linguri de amidon pentru orezul cu lapte.

Preparare budinca cu mere: Preparati orezul cu lapte (preparare orez cu lapte ), dupa care lasati-l sa se raceasca.

Cat se raceste orezul cu lapte, curatati merele de coaja si taiati-le cuburi mici. Adaugati, peste mere, scortisoara, zaharul alb, zaharul brun, zeama de lamaie, 1 lingura de amidon si amestecati bine.
Lasati merele deoparte pana se raceste orezul cu lapte.

Cand s-a racit orezul cu lapte, dizolvati cele 4 linguri de amidon in cele 100 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Turnati apoi amidonul dizolvat in lapte peste orezul cu lapte si amestecati bine, pentru a se distribui uniform in compozitie.
Turnati apoi intr-o tava, cu margine inalta, jumatate din orezul cu lapte, peste care asezati merele, distribuite in mod uniform pe toata suprafata tavii. Turnati apoi deasupra si restul de orez si introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.
Lasati tava in cuptor 20-25 de minute, dupa care scoateti-o si lasati-o sa se raceasca. Presarati scortisoara pe deasupra. Portionati budinca si se poate servi, atat calda cat si rece (eu o prefer rece, chiar de la frigider).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de aceleasi ingrediente ca la reteta de orez cu lapte: 1,5 l lapte; 300 g orez; 200 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 1 lingurita de scortisoara; coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.  In plus, mai aveti nevoie pentru umplutura de urmatoarele ingrediente:5 -6 mere decojite si taiate cuburi; 2 linguri de zahar; 2 linguri de zahar brun; 1 lingurita de scortisoara pulbere; 1 lingurita de suc de lamaie; 1 lingura amidon (pentru mere); 100 ml de lapte; 4 linguri de amidon pentru orezul cu lapte.  Preparare budinca cu mere: Preparati orezul cu lapte (preparare orez cu lapte, http://www.all-food.ro/2010/02/04/orez-cu-lapte/), dupa care lasati-l sa se raceasca. Cat se raceste orezul cu lapte, curatati merele de coaja si taiati-le cuburi mici. Adaugati, peste mere, scortisoara, zaharul alb, zaharul brun, zeama de lamaie, 1 lingura de amidon
amestecati bine. Lasati merele deoparte pana se raceste orezul cu lapte. Cand s-a racit orezul cu lapte, dizolvati cele 4 linguri de amidon in cele 100 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Turnati apoi amidonul dizolvat in lapte peste orezul cu lapte amestecati bine, pentru a se distribui uniform in compozitie. Turnati apoi intr-o tava, cu margine inalta, jumatate din orezul cu lapte, peste care asezati merele, distribuite in mod uniform pe toata suprafata tavii.
Turnati apoi deasupra si restul de orez si introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade. Lasati tava in cuptor 20-25 de minute, dupa care scoateti-o si lasati-o sa se raceasca. Presarati scortisoara pe deasupra. Portionati budinca si se poate servi, atat calda cat si rece (eu o prefer rece, chiar de la frigider). Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. jolygina spune:

    nu am mancat niciodata trebuie sa incerc si eu ,dar as avea o intrebare merele stand la cuptor se inmoaie ,nu?

  2. Tavi spune:

    @jolygina – Se inmoaie, dar raman bucati intregi, nu se sfarama. Sa incerci, sa vezi ce buna e.

  3. oana spune:

    buna idee!chiar diseara vroiam sa fac un orez cu lapte.o sa fac mai mult si maine pun si de o budinca.

  4. Tavi spune:

    @oana – Bine faci! Budinca asta este foarte buna. Sa aveti pofta la masa!

Spune-ţi părerea