Pui Teriyaki


Pui Teriyaki

Am mancat de curand, la niste prieteni, pui Teriyaki si mi-a placut foarte mult. Asa ca le-am cerut reteta si astazi am preparat-o ca sa va impartasesc si voua aceasta minunata delicatesa asiatica.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe de pui, dezosate, cat mai mari de preferinta; 2 linguri de sake (vin de orez); 4 linguri sos de soia; 2 linguri otet sherry; 2 lingurite de ghimbir ras; 2 linguri de zahar brun; 3 graunte de usturoi; 1/2 lingurita fulgi de ardei iute; 2 linguri de susan; 4 linguri ulei de arahide.

Pregatire ingrediente: Dezosati pulpele, asta daca n-ati cumparat direct pulpe dezosate. Zdrobiti usturoiul, radeti ghimbirul (de preferat ghimbir proaspat; eu n-am gasit si am folosit conservat), puneti in farfurioare zaharul, sake-ul, sherry-ul, sosul de soia si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare pui Teriyaki: Puneti pulpele de pui intr-o punga si adaugati peste pui, usturoiul, fulgii de ardei, jumatate din ghimbirul ras, zaharul, sake-ul, otetul sherry si sosul de soia. Amestecati bine pentru a imprastia uniform toate ingredientele, dupa care legati punga la gura si lasati-o la frigider, sa se marineze carnea, timp de o ora.

Dupa ce au stat la frigider o ora, scoateti pulpele din frigider, puneti uleiul in wok si incingeti-l la foc mediu, dupa care adaugati carnea sa se rumeneasca.
Sosul din punga turnati-l intr-un bol si pastrati-l pentru mai tarziu.

Prajiti pulpele de pui pe ambele parti, pana cand capata o culoare maro-aurie, dupa care turnati sosul deasupra si lasati sa fiarba in continuare, intorcand pulpele din cand in cand, de pe o parte pe alta, pana se evapora sosul.
Cand sosul a scazut, stingeti focul, scoateti pulpele pe o farfurie si taiati-le felii de 2 cm latime.

Puneti pe foc o tigaie, fara ulei, si adaugati susanul sa se rumeneasca, amestecand permanent. Cand susanul capata o culoare aurie, stingeti focul si puneti bucatile de pui peste susan. Tavaliti bucatile de pui prin susan, dupa care scoateti-le pe o farfurie.
Presarati pe deasupra ghimbirul ramas si puiul Teriyaki se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe de pui, dezosate, cat mai mari de preferinta; 2 linguri de sake (vin de orez); 4 linguri sos de soia; 2 linguri otet sherry; 2 lingurite de ghimbir ras; 2 linguri de zahar brun; 3 graunte de usturoi; 1/2 lingurita fulgi de ardei iute; 2 linguri de susan; 4 linguri ulei de arahide. Dezosati pulpele, asta daca n-ati cumparat direct pulpe dezosate. Zdrobiti usturoiul, radeti ghimbirul (de preferat ghimbir proaspat; eu n-am gasit si am folosit conservat), puneti in farfurioare zaharul, sake-ul, sherry-ul, sosul de soia si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare pui Teriyaki: Puneti pulpele de pui intr-o punga adaugati peste pui, usturoiul, fulgii de ardei, jumatate din ghimbirul ras, adaugati zaharul, adaugati otetul sherry
adaugati sake-ul adaugati sosul de soia Amestecati bine pentru a imprastia uniform toate ingredientele, dupa care legati punga la gura si lasati-o la frigider, sa se marineze carnea, timp de o ora. Dupa ce au stat la frigider o ora, scoateti pulpele din frigider, puneti uleiul in wok  adaugati carnea sa se rumeneasca. Sosul din punga turnati-l intr-un bol si pastrati-l pentru mai tarziu.
Prajiti pulpele de pui pe ambele parti, pana cand capata o culoare maro-aurie, dupa care turnati sosul deasupra si lasati sa fiarba in continuare, intorcand pulpele din cand in cand, de pe o parte pe alta, pana se evapora sosul. Cand sosul a scazut, stingeti focul, scoateti pulpele pe o farfurie si taiati-le felii de 2 cm latime. Puneti pe foc o tigaie, fara ulei, si adaugati susanul sa se rumeneasca, amestecand permanent. Cand susanul capata o culoare aurie, stingeti focul si puneti bucatile de pui peste susan. Tavaliti bucatile de pui prin susan, Scoateti bucatile de pui pe o farfurie. Presarati pe deasupra ghimbirul ramas si se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. elena spune:

    aha…aha…. asta cautam…am mincat odata la un restaurant aripioare de pui cu susan..tare mi-au mai placut..stii cum erau aripioarele??pline, pline de susan care statea lipit, liptt, de carne parca era lipit cu aracet.Am incercat acasa ..dar catastrofa ,, susanul se imprastia prin farfurie, nu statea lipit de aripioare…ma lovesc mereu de misterele gastronomiei.

Spune-ţi părerea