Supa crema de ciuperci


Supa crema de ciuperci

Azi am gatit o supa crema de ciuperci. V-o recomand, mai ales ca este una dintre supele mele preferate.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ciuperci; 4 tulpini de telina; 1 ceapa mica; 1 fir de praz; 3 linguri de faina; 350 ml lapte; 500 ml apa; 1 cub concentrat de legume (sau de pui); 60 g unt; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, ciupercile, prazul si tulpinile de telina. Pregatiti-va laptele, apa, concentratul de legume (sau de pui), faina, untul si puteti trece la preparare.

Preparare supa crema de ciuperci: Puneti untul, intr-o oala, si lasati-l sa se topeasca la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si lasati-o sa se rumeneasca pana devine translucida. Adaugati apoi ciupercile, prazul, telina si rumeniti-le timp de cinci minute, amestecand din cand in cand.
Dupa ce au trecut 5 minute, zdrobiti cu o furculita concentratul de legume (sau de pui) si adaugati-l in oala. Amestecati bine pentru a se incorpora in compozitie, dupa care adaugati faina si amestecati in continuare pana incorporeaza si aceasta in compozitie.

Turnati apoi in oala apa si laptele, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic, 25 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Dupa ce a fiert 25 de minute, condimentati cu sare si piper dupa gust (eu am mai adaugat 1/2 lingurita de sare si un varf de lingurita de piper macinat).
Mai lasati sa fiarba 1 minut, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca 15-20 de minute. Dupa ce s-a racorit, turnati supa intr-un blender si mixati pana se transforma intr-o crema omogena.

In acest moment, supa este gata si o puteti servi atat calda cat si rece, adaugand si crutoane cand o serviti.


Preparare in imagini:

Azi am gatit o supa crema de ciuperci. V-o recomand, mai ales ca este una dintre supele mele preferate. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ciuperci; 4 tulpini de telina; 1 ceapa mica; 1 fir de praz; 3 linguri de faina; 350 ml lapte; 500 ml apa; 1 cub concentrat de legume (sau de pui); 60 g unt; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, Tocati ciupercile, tocati prazul tocati tulpina de telina Pregatiti-va laptele, apa, concentratul de legume (sau de pui), faina, untul si puteti trece la preparare.
Preparare supa crema de ciuperci: Puneti untul, intr-o oala, si lasati-l sa se topeasca la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si lasati-o sa se rumeneasca pana devine translucida. Adaugati apoi ciupercile, adaugati telina adaugati si prazul si rumeniti-le timp de cinci minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au trecut 5 minute, zdrobiti cu o furculita concentratul de legume (sau de pui)
si adaugati-l in oala. Amestecati bine pentru a se incorpora in compozitie, dupa care adaugati faina si amestecati in continuare pana incorporeaza si aceasta in compozitie. Turnati apoi in oala apa si laptele, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic, 25 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Dupa ce a fiert 25 de minute, condimentati cu sare
si piper dupa gust (eu am mai adaugat 1/2 lingurita de sare si un varf de lingurita de piper macinat). Mai lasati sa fiarba 1 minut, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca 15-20 de minute. Dupa ce s-a racorit, turnati supa intr-un blender si mixati pana se transforma intr-o crema omogena. In acest moment, supa este gata o puteti servi atat calda cat si rece, adaugand si crutoane cand o serviti. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea