Aluat placinta americana


Aluat placinta americana

Acest aluat pentru placinta americana este un aluat fraged, foarte usor de preparat.

Pentru pregatirea aluatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g faina; 350 g unt taiat in cuburi; 2 lingurite sare; 3 linguri zahar; 150 ml apa rece.

Preparare: Se toarna faina in mixer. Se adauga sarea, zaharul si untul (care trebuie scos de la frigider cu cel putin 1 ora inainte de preparare). Se amesteca la viteza mica, pana cand se omogenizeaza. Mariti apoi viteza si mixati in continuare pana se integreaza untul complet in compozitie.

Adaugati jumatate din apa si lasati sa se omogenizeze, dupa care mai adaugati din cand in cand cate putina apa, pana o terminati. Mixati pana obtineti un aluat omogen.

Scoateti aluatul din bolul mixerului si faceti o minge. Inveliti aluatul in folie de plastic, dupa care introduceti-l la frigider, minim 30 de minute. Personal, eu prefer sa fac aluatul cu o zi inainte.

Dupa ce ati tinut aluatul minim 30 de minute la frigider, scoateti-l si il puteti folosi pentru prepararea placintei.


Preparare in imagini:

Aluatul pentru placinta americana este un aluat fraged, foarte usor de preparat. Pentru pregatirea aluatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g faina; 350 g unt taiat in cuburi; 2 lingurite sare; 3 linguri zahar; 150 ml apa rece. Preparare: Se toarna faina in mixer. Se adauga sarea, zaharul si untul (care trebuie scos de la frigider cu cel putin 1 ora inainte de preparare). Se amesteca la viteza mica, pana cand se omogenizeaza.
Mariti apoi viteza si mixati in continuare pana se integreaza untul complet in compozitie. Adaugati jumatate din apa si lasati sa se omogenizeze, dupa care mai adaugati din cand in cand cate putina apa, pana o terminati. Mixati pana obtineti un aluat omogen. Scoateti aluatul din bolul mixerului si faceti o minge. Inveliti aluatul in folie de plastic, dupa care introduceti-l la frigider, minim 30 de minute. Personal, eu prefer sa fac aluatul cu o zi inainte. Dupa ce ati tinut aluatul minim 30 de mnute la frigider, scoateti-l si il puteti folosi pentru prepararea placintei. Spor la bucatarit!

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. cezara spune:

    Tavi,nu este prea multa sare in aluat? Si eu pun sare in toate aluaturile,dar 2 lingurite mi se par prea mult pt o tarta dulce..pt tarte sarate umplute cu branzeturi,icre,somon ar merge mai sarata!Nu te supara,dar mi-e teama sa nu iasa prea sarat aluatul si sa ratez tarta!(am deja o reteta pe care o folosesc dar as incerca si reteta ta!)

  2. Tavi spune:

    @Cezara – Nu ma supar deloc :D , dar eu asa prepar aluatul pentru placinta americana. Proportia de 2 lingurite de sare la 3 linguri de zahar, 500 g de faina, 350 g de unt si 150 ml apa, crede-ma!, este rezonabila.
    In plus, eu cand dau masuri de lingurite sau linguri la retete, ma refer strict la acele lingurite si linguri de masura standard in patiserie (care se comercializeaza la set). Altminteri, fiecare avem pe-acasa lingurite mai mari sau mai mici, linguri de pe vremea bunicii, de marimea unui polonic poate :) .
    Te asigur ca acest aluat nu este deloc sarat pentru ceea ce am pregatit, si anume an american apple pie :) .

  3. cezara spune:

    Eu folosesc lingurite obisnuite cu care imi pregatesc si cafeaua(culmea e ca sunt luate tot la set :) ) ),oricum te asigur ca nu sunt cat “polonicul”.. cu toate ca in cazul cafelei mi-ar prinde bine!
    multam pentru raspuns si o zi frumoasa iti doresc!

Spune-ţi părerea