Aluat Tarta


Aluat Tarta

Acest aluat de tarta se poate prepara si lasa la frigider de pe o zi pe alta, dar nu mai putin de 30 de minute. Este un aluat foarte usor de preparat.

Pentru prepararea aluatului de tarta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 50 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 100 g unt; 1 ou; 1 varf de lingurita de sare.

Preparare aluat de tarta: Puneti faina intr-un vas mare, ca sa puteti amesteca usor. Adaugati zaharul vanilat, zaharul, untul taiat cuburi mici si framantati pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Adaugati sarea peste ou si bateti bine oul, dupa care turnati-l peste aluat.
Framantati bine aluatul pana obtineti un aluat elastic si lucios. Lasati-l la frigider, minim 30 de minute, dupa care il puteti utiliza la prepararea tartei.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea aluatului de tarta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 50 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 100 g unt; 1 ou; 1 varf de lingurita de sare. Preparare aluat de tarta: Puneti faina intr-un vas mare, ca sa puteti amesteca usor. Adaugati zaharul, Adaugati zaharul vanilat, untul taiat cuburi mici si framantati bine pana cand aluatul capata o textura nisipoasa.
Adaugati sarea peste ou si bateti bine oul, dupa care turnati-l peste aluat. Framantati bine aluatul pana obtineti un aluat elastic si lucios. Lasati-l la frigider, minim 30 de minute, dupa care il puteti utiliza la prepararea tartei.  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Aleqsa spune:

    Aluatul imi va ajunge pt a prepara o tarta mare sau numai pentru cateva tartute mici?

  2. Tavi spune:

    @Aleqsa – Uite aici: http://www.all-food.ro/2010/02/18/tarta-cu-fructe/ .
    Prin urmare, daca te opresti la foto nr. 2 (stanga-sus) vei obtine o tarta mare/bucata intreaga adica. Daca vrei mini tarte, treci la foto nr. 3 (tot stanga-sus) si vei obtine mai multe (adica 12) si mai mici :) .

  3. Aleqsa spune:

    Ah, Tavi, am facut aluatul conform instructiunilor tale, dar mi-a iesit o chestie mai lichida decat ce vad in pozele tale.Poate pt ca am pus untul usor moale?Acum e la frigider si il coc maine, dar sper sa se intareasca pt a putea sa-l modelez :(

  4. Tavi spune:

    Ah, Aleqsa LOOL! Chiar nu vad cum ti-ar fi putut iesi ceva “lichid” din: faina, ou si unt :D . Sper ca n-ai pus apa in compozitia de aluat. Daca ai fi respectat reteta, aluatul ar fi trebuit sa iasa nisipos in prima faza, asa cum am spus si asa cum se vede in foto. Deci exclus “lichid”.
    N-are nicio taina ce zici tu: ca ai pus “unt usor moale” :) .

    Aaaa, daca ai vrut sa spui ca iti iese un aluat mai moale/elastic… da, asa e. Exact asa trebuie sa fie: un aluat pe care mai degraba il modelezi usor cu mana direct in forma, mai ales atunci cand forma este intreaga/mare :) (nu vrei sa pui mai multa faina si sa spargi capul cuiva cu tarta, doresti sa obtii ceva fraged, nu?).

    In concluzie, daca maine iti propui sa modelezi o tarta cu acest aluat (nu-ti alege o forma prea mare daca ai respectat exact cantitatile de aici – nu uita ca eu am facut mini tarte – orienteaza-te si tu la alegerea formei “mari” functie de cat aluat dispui), o sa o poti face la mare fix. De altfel, ai fi putut modela acest aluat dupa 30 min – 1 ora de tinut la frigider, nu dupa 1 zi.

Spune-ţi părerea