Crema de vanilie


Crema de vanilie

Astazi am avut chef de tarta cu fructe asa ca a trebuit sa prepar si crema de vanilie cu care sa umplu tartele. Aceasta crema se poate folosi si la alte prajituri cum ar fi Eclere, Choux a la Creme, etc. Iar daca adaugati zeama de lamaie se poate folosi si la prajitura Alba ca Zapada si Cremsnit.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte.

Preparare crema de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o crema omogena.
Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l (nu-l fierbeti deci).
Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, o puteti folosi ca umplutura pentru prajituri.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte. Preparare crema de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o crema omogena. Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece
si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l (nu-l fierbeti deci). Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. si amestecati permanent
Adaugati si laptele cu amidon amestecati permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca.  Dupa ce s-a racit, o puteti folosi ca umplutura pentru prajituri.        

Succes la preparare!

O părere.

  1. ioana spune:

    minunata crema, dar eu am pus si-o lingura de unt

Spune-ţi părerea