Tarta cu fructe


Tarta cu fructe

Azi am facut tarte cu fructe si au iesit delicioase. A fost bataie pe ele, asa ca data viitoare am sa fac cantitate dubla, ca sa fie toata familia multumita.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-pentru aluat de tarta elastic aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 50 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 100 g unt; 1 ou; 1 varf de lingurita de sare.
- pentru crema aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte.
- pentru ornat aveti nevoie de: 200 g fructe diferite (capsuni, kiwi, ananas, portocala, etc.); gelatina pentru prajituri.

Preparare tarta cu fructe: Dupa ce ati preparat aluatul elastic de tarta (preparare aluat), intindeti-l si taiati-l cu un pahar. Asezati foile taiate, in formele de tarta, si intepati-le cu o furculita ca sa nu se umfle.

Introduceti tavile in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati pana cand marginile aluatului capata o culoare maro-aurie (eu am tinut la cuptor cca. 10 minute, dar depinde de fiecare cuptor).

Scoateti tartele din forma si umpleti-le cu crema de vanilie (preparare crema de vanilie). Decorati apoi cu fructe si adaugati gelatina de prajituri (preparata conform indicatiilor de pe plic) peste fructe.

Introduceti tartele apoi 1 ora la frigider, dupa care se pot servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:  -pentru aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 50 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 100 g unt; 1 ou; 1 varf de lingurita de sare. - pentru crema aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte. - pentru ornat aveti nevoie de 200 g fructe diferite (capsuni, kiwi, ananas, portocala, etc.); gelatina pentru prajituri. Preparare tarta cu fructe: Dupa ce ati preparat aluatul (preparare aluat, http://www.all-food.ro/2010/02/18/aluat-tarta/), intindeti-l taiati-l cu un pahar. Asezati foile taiate, in formele de tarta, si intepati-le cu o furculita ca sa nu se umfle. Introduceti tavile in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati pana cand marginile aluatului capata o culoare maro-aurie (eu am tinut la cuptor cca. 10 minute, dar depinde de fiecare cuptor).
Scoateti tartele din forma si umpleti-le cu crema de vanilie (preparare crema de vanilie, http://www.all-food.ro/2010/02/18/crema-de-vanilie/). Decorati apoi cu fructe si adaugati gelatina de prajituri (preparata conform indicatiilor de pe plic) peste fructe. Introduceti tartele apoi 1 ora la frigider, dupa care se pot servi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. monica spune:

    mwoah, bun! iar prezentarea arata ca important este si cum mananci si nu doar ce mananci. ti-am pus site-ul la favorites pentru asta.

  2. rodica spune:

    mi-ai facut pofta, asa de bine arata. pana ajung sa le fac cred ca ma reped pana la cofetarie in pauza de pranz :) .

  3. Tavi spune:

    @rodica – Pai, in cazul asta, pofta mare la masa de pranz si succes la pregatirea tartelor (atunci cand te vei decide).

Spune-ţi părerea