Vita Stroganoff


Vita Stroganoff

Astazi, fiind sambata, am gatit un preparat cunoscut in toata lumea si anume vita Stroganoff. Carnea de vaca Stroganoff se face din antricot sau muschiulet de vita, fiind un preparat delicios si foarte usor de gatit.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de antricot sau muschiulet de vita; 2 graunte de usturoi; 250 g de ciuperci; 1 ceapa mare; 100 g unt; 2 linguri ulei de masline; 300 g smantana grasa; 1 legatura de patrunjel; 1 lingurita de mustar Dijon; 1 lingurita sos Worcestershire; 200 ml vin rosu; 250 ml supa de vaca; 1 varf de lingurita de boia de ardei iute; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati carnea fasii subtiri de 3-4 cm, tocati ceapa, grauntele de usturoi, patrunjelul. Pregatiti vinul, supa de vaca, smantana, mustarul, sosul Worcestershire, piperul, boiaua de ardei si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare carne de vaca Stroganoff: Puneti in wok uleiul de masline, adaugati carnea si rumeniti-o, la foc mediu, amestecand permanent. Condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care rumeniti carnea pana se evapora tot sosul din tigaie.

Scoateti apoi carnea pe o farfurie si adaugati untul, in wok, sa se topeasca. Odata ce untul s-a topit, adaugati ceapa tocata si usturoiul si lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand tot timpul. Adaugati si ciupercile si rumeniti totul, in continuare, inca 5 minute, amestecand din cand in cand.

Se adauga apoi carnea si se toarna supa, vinul, sosul Worcestershire, mustarul, condimentele (boiaua si piperul). Se lasa sa fiarba 20 de minute.
Dupa ce a fiert 20 de minute, adaugati sos, din wok, in vasul cu smantana si amestecati permanent.

Adaugati sos, peste smantana, pana obtineti un lichid foarte subtire. Turnati mai apoi totul in wok, amestecand permanent si mai lasati sa fiarba 10 minute.
Stingeti focul si lasati sa se racoreasca 10 minute. Puneti in farfurii si presarati patrunjel verde tocat din abundenta. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de antricot sau muschiulet de vita; 2 graunte de usturoi; 250 g de ciuperci; 1 ceapa mare; 100 g unt; 2 linguri ulei de masline; 300 g smantana grasa; 1 legatura de patrunjel; 1 lingurita de mustar Dijon; 1 lingurita sos Worcestershire; 200 ml vin rosu; 250 ml supa de vaca; 1 varf de lingurita de boia de ardei iute; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati carnea fasii subtiri de 3-4 cm, tocati ceapa, grauntele de usturoi, patrunjelul. Pregatiti vinul, supa de vaca, smantana, mustarul, sosul Worcestershire, piperul, boiaua de ardei si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare carne de vaca Stroganoff: Puneti in wok uleiul de masline, adaugati carnea si rumeniti-o, la foc mediu, amestecand permanent. Condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care rumeniti carnea pana se evapora tot sosul din tigaie.
Scoateti apoi carnea pe o farfurie si adaugati untul, in wok, sa se topeasca. Odata ce untul s-a topit, adaugati ceapa tocata adaugati si usturoiul si lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand tot timpul. Adaugati si ciupercile si rumeniti totul, in continuare, inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga apoi carnea amestecati bine si se toarna supa, se toarna vinul, adaugati sosul Worcestershire, se adauga si mustarul, se adauga si condimentele (boiaua si piperul) si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Dupa ce a fiert 20 de minute, adaugati sos, din wok, in vasul cu smantana si amestecati permanent. Adaugati sos, peste smantana, pana obtineti un lichid foarte subtire. Turnati apoi totul in wok, se mai fierbe 10 minute Stingeti focul si lasati sa se racoreasca 10 minute. Puneti in farfurii si presarati patrunjel verde tocat din abundenta.
Se poate servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/). Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. mihai spune:

    arata foarte bine!

  2. Tavi spune:

    @mihai:
    si iti garantez ca este si foarte buna!…iar daca ti se face foame inseamna ca acest blog si-a atins scopul. :-)

  3. Mira spune:

    Reteta ta este deliciosa.

  4. Tavi spune:

    @Mira – Multumesc.

  5. madalina spune:

    e super tare reteta.am facut-o si cu vita si chiar cu piept de pui ca nu aveam vita si a iesit DELICIOASA.Ma rog eu gatesc dupa retetele tale tavi ca ies super faine aproape toate.La unele banuiesc ca nu ma prea pricep eu….:(

  6. cristi spune:

    Reteta nu este cea originala ,dar te apropi.

  7. Tavi spune:

    @cristi – Bineinteles ca nu, nici nu am spus ca ar fi si nici nu mi-am propus sa prepar originalul. Este o varianta pe care insa te invit s-o incerci. Acum ma gandesc ca poate ca cel care a gatit-o prima oara ar fi pus si el sos Worcestershire (de exemplu) daca ar fi avut la indemana :) . Cine poate stii… :D ?

Spune-ţi părerea