Ciorba de vaca


Ciorba de vaca

Astazi am avut chef de o ciorbita de vacuta ca la mama acasa, stiti voi, o ciorba de vaca dintr-aceea cu care sa te dregi dimineata dupa o noapte de distractie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g antricot sau muschiulet de vaca; 1 rasol mare cu maduva; 2 rosii; 2 linguri pasta de tomate; 2-3 cartofi; 1 ceapa; albitura; 1 telina mica (100g); 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 1 lingura de leustean verde, tocat; 4 cuburi concentrat de vaca; 2 linguri concentrat de bors; 3 colacei de fidea; 3 litri de apa; sare si piper dupa gust.

Preparare ciorba de vaca: Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.

Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, concentratul de vaca, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana.

Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa, albitura, morcovul, telina, concentratul de vaca, rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute.
Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper).
Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.

Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi. Adaugati o lingura de smantana in farfurie si consumati-o cu paine de casa si ardei iute.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g antricot sau muschiulet de vaca; 1 rasol mare cu maduva; 2 rosii; 2 linguri pasta de tomate; 2-3 cartofi; 1 ceapa; albitura; 1 telina mica (100g); 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 1 lingura de leustean verde, tocat; 4 cuburi concentrat de vaca; 2 linguri concentrat de bors; 3 colacei de fidea; 3 litri de apa; sare si piper dupa gust. Preparare ciorba de vaca: Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.   Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, concentratul de vaca, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana. Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa,
adaugati albitura, morcovul, telina, adaugati concentratul de vaca, adaugati rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate
si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute. Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper). Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.  Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi.
Adaugati o lingura de smantana in farfurie si consumati-o cu paine de casa si ardei iute. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. mihai spune:

    nu stiu de ce,dar dupa ce ati vizitez blog-ul,mi-e foame

  2. Gina spune:

    Mersi mult
    a iesit super ciorba :D
    Felicitari !

  3. Tavi spune:

    @ Gina – daca ti-a iesit ciorba super, asta inseamna ca si tu meriti felicitari! :)

  4. diana spune:

    multumesc pt reteta , m-a ajutat f mult :D

  5. lily spune:

    o ciorbica pur si simplu delicioasa, imi place mult cum ai facut-o!

  6. Tavi spune:

    @lily – Ma bucur ca iti place! Multumesc de vizita.

  7. Liana spune:

    Foarte buna ciorbita! Tocmai i-am stins focul! Multumesc pt reteta

  8. Tavi spune:

    @Liana – Pofta mare :) !

Spune-ţi părerea