File de porc in sos de portocale


File de porc in sos de portocale

Azi fiind vineri m-am gandit sa va propun o reteta cu care sa va rasfatati familia: file de porc in sos de portocale. Este o reteta care se prepara usor si rapid. Ingredientele sunt calculate pentru 2 portii si au 780 de calorii/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 portocale, mari; 1 ceapa rosie; 150 g ciuperci Champignons; 50 g unt (impartit in 2 bucati); 100 ml supa de legume; 100 g tagliatelle; 300 g file de porc; sare si piper dupa gust; 1 lingura miere; 1/2 lingurita ghimbir tocat; 1 lingura sos soia; 50 g smantana grasa; patrunjel verde tocat.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, taiati felii ciupercile, zdrobiti ghimbirul, stoarceti una dintre portocale, curatati de coaja a doua portocala si taiati feliile in jumatate, preparati supa de legume (eu am preparat-o cu un sfert de cub de concentrat de legume). Pregatiti smantana, mierea, sosul de soia, untul taiati-l in doua si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare file de porc in sos de portocale: Puneti o bucata de unt intr-o tigaie, la foc mediu, sa se topeasca. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa si rumeniti-o pana devine translucida. Adaugati ciupercile si rumeniti impreuna cu ceapa 5 minute. Adaugati apoi sucul de potocale, supa de legume si lasati sa fiarba 10 minute.

Cat fierbe sosul, taiati fileul felii de 2 cm grosime si bateti putin fiecare felie. Dupa ce ati batut toate feliile, puneti carnea pe o farfurioara si lasati-o deoparte pana terminati de preparat sosul.

Dupa ce sosul a fiert 10 minute, adaugati mierea, ghimbirul, sosul de soia, feliile de portocale si se mai lasa sa fiarba totul 2 minute. Adaugati in final smantana, amestecand rapid, si mai lasati sa fiarba 1 minut. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol, cu o farfurie deasupra pentru a-l pastra cald.

Puneti in tigaie restul de unt si adaugati fileul sa se rumeneasca, la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit fileul de porc, scoateti-l intr-un bol si condimentati-l cu sare si piper pe ambele parti. Asezati apoi o farfurie deasupra pentru a se pastra cald.

Puneti pastele la fiert (tagliatelle) conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, lasati-le la scurs 2 minute.

Puneti in farfurii tagliatelle, peste care adaugati o lingura de sos. Adaugati si fileul de porc, peste care adaugati sos de portocale. Presarati patrunjel verde pe deasupra, ornati cu felii de portocale si-l puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 portocale, mari; 1 ceapa rosie; 150 g ciuperci Champignons; 50 g unt (impartit in 2 bucati); 100 ml supa de legume; 100 g tagliatelle; 300 g file de porc; sare si piper dupa gust; 1 lingura miere; 1/2 lingurita ghimbir tocat; 1 lingura sos soia; 50 g smanatana grasa; patrunjel verde tocat. Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, taiati felii ciupercile, zdrobiti ghimbirul, stoarceti una dintre portocale, curatati de coaja a doua portocala si taiati feliile in jumatate, preparati supa de legume (eu am preparat-o cu un sfert de cub de concentrat de legume). Pregatiti smantana, mierea, sosul de soia, untul taiati-l in doua si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare file de porc in sos de portocale: Puneti o bucata de unt intr-o tigaie, la foc mediu, sa se topesca. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa si rumeniti-o pana devine translucida. Adaugati ciupercile si rumeniti impreuna cu ceapa 5 minute. Adaugati apoi sucul de potocale, supa de legume
si lasati sa fiarba 10 minute. Cat fierbe sosul, taiati fileul felii de 2 cm grosime si bateti putin fiecare felie. Dupa ce ati batut toate feliile, puneti carnea pe o farfurioara si lasati-o deoparte pana terminati de preparat sosul. Dupa ce sosul a fiert 10 minute, adaugati mierea, adaugati ghimbirul, adaugati sosul de soia,
adaugati feliile de portocale si se mai lasa sa fiarba totul 2 minute. Adaugati in final smantana, amestecand rapid,  mai lasati sa fiarba 1 minut. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol, puneti o farfurie deasupra pentru a-l pastra cald. Puneti in tigaie restul de unt adaugati fileul sa se rumeneasca, la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-a rumenit fileul de porc, scoateti-l intr-un bol si condimentati cu sare si piper pe ambele parti. Asezati apoi o farfurie deasupra pentru a se pastra cald. Puneti pastele la fiert (tagliatelle) conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, lasati-le la scurs 2 minute. Puneti in farfurii tagliatelle,
peste care adaugati o lingura de sos. adaugati si fileul de porc, peste care adaugati sos de portocale. Presarati patrunjel verde pe deasupra, ornati cu felii de portocale si-l puteti servi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea