Ciuperci umplute


Ciuperci umplute

Astazi am facut ciuperci umplute. Am preparat trei retete de ciuperci umplute, deci practic aveti trei preparate intr-o singura reteta.

Pentru prepararea ciupercilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 12-15 ciuperci Champignon, mari (cca. 10 cm in diametru); 50 g unt pentru prajit; sare si piper; 1 lingura de cimbru tocat; 1 ceapa verde tocata marunt.

Pentru prepararea umpluturilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- pentru prima umplutura: 2 linguri de nuci; 1 para, decojita si taiata cuburi mici; 40 g branza albastra; un praf de sare si de piper.
- pentru a doua umplutura: 50 g unt, la temperatura camerei; 3 graunte de usturoi, tocate; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri pesmet; 2 linguri parmezan.
- pentru a treia umplutura: 4 ficatei de pui, tocati cuburi mici; o jumatate de mar verde, decojit si tocat cuburi mici; 1 ceapa rosie, tocata; 2 linguri de vin rosu; 50 g unt pentru prajit; sare si piper dupa gust.

Preparare ciuperci umplute: Spalati ciupercile si scoateti-le cozile (pe care puneti-le deoparte). Scobiti cu o lingurita in interiorul ciupercii si curatati bine pulpa maro, pe care o aruncati.

Puneti in tigaie 50 de grame de unt si adaugati ciupercile sa se rumeneasca, la foc mediu spre high. Rumeniti-le pe ambele parti pana capata o culare maro-aurie, dupa care condimentati-le cu sare, piper si cimbru.

Dupa ce s-au prajit, scoateti ciupercile pe un platou si pregatiti umpluturile. Decojiti si tocati para cuburi mici. Tocati nucile si puneti-le impreuna cu branza si perele intr-un bol. Amestecati bine ca sa se incorporeze uniform toate ingredientele. Cand ati obtinut o crema omogena aveti prima umplutura gata.

Treceti la prepararea urmatoarei compozitii de umplutura. Tocati grauntele de usturoi si puneti-le intr-un bol impreuna cu 50 de grame de unt, patrunjelul tocat, pesmetul, parmezanul, un praf de sare, un praf de piper si amestecati pana obtineti o comopozitie omogena. Aveti si a doua compozitie pregatita.

Preparati ultima compozitie pentru umplutura. Tocati marul cuburi mici. Tocati ceapa si ficatul. Puneti intr-o tigaie 50 g de unt si adaugati ficatul sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati si ceapa si rumeniti in continuare pana ceapa devine translucida. Adaugati merele si mai rumeniti 2 minute. Condimentati cu sare si piper si adaugati vinul. Mai fierbeti totul inca 1 minut, dupa care stingeti focul si turnati compozitia intr-un bol.

In acest moment aveti pregatite toate cele trei compozitii pentru umplut ciupercile.

Cu o lingurita, umpleti ciupercile, dupa care introduceti-le in cuptorul incalzit in prealabil la 250 de grade. Lasati ciupercile in cuptor 5 minute, dupa care scoateti tava si lasati-le sa racoreasca 10 minute.

Dupa ce ati terminat de pregatit ciupercile, din cozile ciupercilor puteti prepara rapid un sote de ciuperci pe care sa-l serviti impreuna cu ciupercile umplute. Tocati cozile si puneti-le la rumenit in tigaie cu 50 g de unt. Tocati si un graunte de usturoi si o ceapa verde, pe care puneti-le peste ciuperci, sa se rumeneasca impreuna. Condimentati cu sare si piper si rumeniti-le pana cand se evapora apa si capata o culoare maro aurie.

Puneti in farfurie sote si alaturi ciuperci umplute, peste care presarati din belsug ceapa verde tocata marunt si le puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea ciupercilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 12-15 ciuperci Champignon, mari (cca. 10 cm in diametru); 50 g unt pentru prajit; sare si piper; 1 lingura de cimbru tocat; 1 ceapa verde tocata marunt.  Pentru prepararea umpluturilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: - pentru prima umplutura: 2 linguri de nuci; 1 para, decojita si taiata cuburi mici; 40 g branza albastra; un praf de sare si de piper. - pentru a doua umplutura: 50 g unt, la temperatura camerei; 3 graunte de usturoi, tocate; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri pesmet; 2 linguri parmezan. - pentru a treia umplutura: 4 ficatei de pui, tocati cuburi mici; o jumatate de mar verde, decojit si tocat cuburi mici; 1 ceapa rosie, tocata; 2 linguri de vin rosu; 50 g unt pentru prajit; sare si piper dupa gust. Preparare ciuperci umplute: Spalati ciupercile si scoateti-le cozile (pe care puneti-le deoparte). Scobiti cu o lingurita in interiorul ciupercii si curatati bine pulpa maro, pe care o aruncati. Puneti in tigaie 50 de grame de unt si adaugati ciupercile sa se rumenesca, la foc mediu spre high. Rumeniti-le pe ambele parti pana capata o culare maro-aurie, dupa care condimentati-le cu sare,
condimentati-le cu piper condimentati-le cu cimbru. Dupa ce s-au prajit, scoateti ciupercile pe un platou si pregatiti umpluturile. Decojiti si tocati para cuburi mici. Tocati nucile si puneti nucile impreuna cu branza si perele intr-un bol. Amestecati bine ca sa se incorporeze uniform toate ingredientele. Cand ati obtinut o crema omogena aveti prima umplutura gata.
Treceti la prepararea urmatoarei compozitii de umplutura. Tocati grauntele de usturoi si puneti-le intr-un bol impreuna cu 50 de grame de unt, patrunjelul tocat, pesmetul, parmezanul, un praf de sare, un praf de piper amestecati pana obtineti o comopozitie omogena. Aveti si a doua compozitie pregatita. Preparati ultima compozitie pentru umplutura. Tocati marul cuburi mici. Tocati ceapa Tocati ficatul
Puneti intr-o tigaie 50 g de unt adaugati ficatul sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati si ceapa si rumeniti in continuare pana ceapa devine translucida. Adaugati merele si mai rumeniti 2 minute. Condimentati cu sare Condimentati cu piper si adaugati vinul.
Mai fierbeti totul inca 1 minut, dupa care stingeti focul si turnati compozitia intr-un bol. In acest moment aveti pregatite toate cele trei compozitii pentru umplut ciupercile. Cu o lingurita, umpleti ciupercile, dupa care introduceti-le in cuptorul incalzit in prealabil la 250 de grade. Lasati ciupercile in cuptor 5 minute, dupa care scoateti tava si lasati-le sa racoreasca 10 minute.  Dupa ce ati terminat de pregatit ciupercile, din cozile ciupercilor puteti prepara rapid un sote de ciuperci pe care sa-l serviti impreuna cu ciupercile umplute. Tocati cozile si puneti-le la rumenit in tigaie cu 50 g de unt. Tocati si un graunte de usturoi si o ceapa verde, pe care puneti-le peste ciuperci, sa se rumeneasca impreuna. Condimentati cu sare si piper si rumeniti-le pana cand se evapora apa si capata o culoare maro aurie. Puneti in farfurie sote si alaturi ciuperci umplute, peste care presarati din belsug ceapa verde tocata marunt si le puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. donna spune:

    placut mult umplutura nr 3, o bunatate

  2. Tavi spune:

    @donna – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea