Paine cu usturoi


Paine cu usturoi

Atunci cand gatesti retete cu paste (sau in cazul anumitor supe) obligatoriu trebuie sa le consumi cu paine cu usturoi. Reteta pe care am preparat-o eu este chiar mai buna decat vestita paine cu usturoi de la Pizza Hut. Daca nu credeti, incercati! Mai ales ca este foarte simplu de facut.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g unt; 3 linguri patrunjel verde, tocat; 5 graunte mari de usturoi, zdrobite; un praf de sare si de piper.

Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul si tocati patrunjelul marunt. Feliati o franzela (sau o bagheta). Tineti untul timp de 1 ora la temperatura camerei sau 30 de secunde la microunde si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare paine cu usturoi: Puneti untul inmuiat la microunde (sau la temperatura camerei) intr-un bol. Adaugati usturoiul, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa care amestecati bine pana obtineti o crema omogena.

Puneti franzela pe o folie de aluminiu si ungeti fiecare felie de paine cu crema pe o singura parte. Dupa ce ati terminat de uns toate feliile de franzela, ungeti (cu crema ramasa) painea pe partea superioara. Inveliti bine franzela in folie de aluminiu, ca sa nu curga untul cand se va topi.

Preincalziti cuptorul la 250 de grade si introduceti painea in cuptor, direct pe gratar. Tineti-o 10 minute la cuptor, dupa care intoarceti-o pe cealalta parte si mai lasati-o 10 minute. Dupa ce s-au scurs ultimele 10 minute, scoateti painea din cuptor, puneti-o pe o tava, deschideti folia de aluminiu si mai introduceti-o inca 10 minute la cuptor, cu tot cu tava. Dupa ce au trecut si aceste 10 minute, stingeti focul si o puteti scoate din cuptor.

Se serveste alaturi de supe si preparate cu paste.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g unt; 3 linguri patrunjel verde, tocat; 5 graunte mari de usturoi, zdrobite; un praf de sare si de piper. Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul tocati patrunjelul marunt. Feliati o franzela (sau o bagheta). Tineti untul timp de 1 ora la temperatura camerei sau 30 de secunde la microunde si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare paine cu usturoi: Puneti untul inmuiat la microunde (sau la temperatura camerei) intr-un bol. Adaugati usturoiul, Adaugati patrunjelul tocat,
condimentati cu un praf de sare condimentati cu piper dupa care amestecati bine pana obtineti o crema omogena. Puneti painea pe o folie de aluminiu si ungeti fiecare felie de paine cu crema pe o singura parte.
Dupa ce ati terminat de uns toate feliile de paine, ungeti (cu crema ramasa) painea pe partea superioara. Inveliti bine painea in folie de aluminiu, ca sa nu curga untul cand se va topi. Preincalziti cuptorul la 250 de grade si introduceti painea in cuptor, direct pe gratar. Tineti-o 10 minute la cuptor, dupa care intoarceti-o pe cealalta parte si mai lasati-o 10 minute. Dupa ce s-au scurs ultimele 10 minute, scoateti painea din cuptor, puneti-o pe o tava, deschideti folia de aluminiu
si mai introduceti-o inca 10 minute la cuptor, cu tot cu tava. Dupa ce au trecut si aceste 10 minute, stingeti focul si o puteti scoate din cuptor Se serveste alaturi de supe si preparate cu paste. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. kata spune:

    am facut si eu acum vre-un an aceasta reteta gasita intr-o carte de bucate, dar din pacate nu mi-a placut :(

  2. Tavi spune:

    @kata – Nush daca este aceeasi reteta pe care o stii tu de vreun an, dintr-o carte de bucate, dar… aceasta reteta o prepar ori de cate ori se iveste ocazia. Insa tine de gusturi pana la urma. Care gusturi nu se discuta.

  3. luiza spune:

    A iesit excelent. Ultima data inainte sa bag la cuptor painea descoperita de folia de aluminiu, am pus, pe cateva, feliute de cascaval. A iesit un deliciu!

  4. Tavi spune:

    @luiza – Te cred ca a iesit un deliciu :) !

  5. Biancas spune:

    Tare bine arata painea asta umpluta!!!. Acum am descoperit-o. Am sa fac si eu….dupa concediu:)

  6. Tavi spune:

    @Biancas – Ea nu e umpluta cu nimic. Feliile de paine sunt doar unse cu o crema de unt+usturoi+patrunjel. Dar… indiferent cum ii zici, tot buna e :) .

Spune-ţi părerea