Paste mediteraneene


Paste mediteraneene

Astazi am facut o reteta de post, care sper sa fie apreciata de cei care tin postul Pastelui. Aceasta reteta, Paste Mediteraneene, reprezinta un preparat delicios si extrem de sanatos, constituindu-se intr-o masa ideala inclusiv pentru vegetarieni.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g Fusilli sau Penne; 1 ceapa rosie; 1 dovlecel; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben sau verde; 1 vanata de marime medie; 300 g pulpa de rosii, din conserva; 1 lingura de ierburi de Provence; cca 100 ml ulei de masline; sare si piper, dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati cuburi dovleceii, ceapa, vinetele, ardeiul gras, pregatiti-va pulpa de rosii, ierburile de Provence si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare Paste Mediteraneene: Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa si ardeiul gras sa se rumeneasca, la foc iute, timp de 5 minute, amestecand permanent. Dupa ce s-au rumenit, puneti-le intr-un bol.

Adaugati din nou 2 linguri de ulei de masline in tigaie, in care puneti dovleceii la rumenit, pana capata o culoare maro-aurie (cca. 4 minute). Cand s-au rumenit, puneti-i in bol peste celelalte legume.

Adaugati in tigaie 5 linguri de ulei si puneti vinetele sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand, pana capata o culoare aramie (4 minute). Puneti-le si pe acestea, dupa ce s-au rumenit, in bol, peste celelalte legume.

Puneti pe foc o oala cu apa, in care adaugati 1 lingurita de sare si una de ulei, si lasati apa sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, pe alt ochi puneti toate legumele din nou in tigaie si adaugati pulpa de rosii si ierburile de Provence. Lasati legumele sa fiarba, la foc mic, 20 de minute.

Cat fierb legumele adaugati pastele la fiert in apa pe care ati pus-o la fiert si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp mai amestecati in legumele din tigaie si adaugati 2-3 linguri de apa daca scade prea mult sosul.

Dupa ce au fiert pastele, puneti-le la scurs intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs pana se fierb legumele.

Dupa ce au fiert legumele, 20 de minute, adaugati pastele peste legume si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, amestecati si mai fierbeti totul timp de 1 minut.

Stingeti focul si puneti in farfurii. Se pot servi calde sau reci, impreuna cu paine cu usturoi (preparare paine cu usturoi) si salata verde.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g Fusilli sau Penne; 1 ceapa rosie; 1 dovlecel; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben sau verde; 1 vanata de marime medie; 300 g pulpa de rosii, din conserva; 1 lingura de ierburi de Provence; cca 100 ml ulei de masline; sare si piper, dupa gust. Pregatire ingrediente: Tocati cuburi dovleceii, Tocati cuburi ceapa, Tocati cuburi vinetele, Tocati cuburi ardeiul gras pregatiti-va pulpa de rosii, ierburile de Provence si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare Paste Mediteraneene: Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati ceapa si ardeiul gras sa se rumeneasca, la foc iute, timp de 5 minute, amestecand permanent. Dupa ce s-au rumenit, puneti-le intr-un bol. Adaugati din nou 2 linguri de ulei de masline in tigaie, puneti dovleceii la rumenit, pana capata o culoare maro-aurie (cca. 4 minute).
Cand s-au rumenit, puneti-i in bol peste celelalte legume. Adaugati in tigaie 5 linguri de ulei si puneti vinetele sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand, pana capata o culoare aramie (4 minute). Puneti-le si pe acestea, dupa ce s-au rumenit, in bol, peste celelalte legume. Puneti pe foc o oala cu apa, in care adaugati 1 lingurita de sare
adaugati si o lingura de ulei si lasati apa sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, pe alt ochi puneti toate legumele din nou in tigaie adaugati pulpa de rosii si ierburile de Provence. Lasati legumele sa fiarba, la foc mic, 20 de minute. Cat fierb legumele adaugati pastele la fiert in apa pe care ati pus-o la fiert si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp mai amestecati in legumele din tigaie si adaugati 2-3 linguri de apa daca scade prea mult sosul.
Dupa ce au fiert pastele, puneti-le la scurs intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs pana se fierb legumele. Dupa ce au fiert legumele, 20 de minute, adaugati pastele peste legume si amestecati bine. Condimentati cu sare dupa gust, Condimentati cu piper, dupa gust, amestecati si mai fierbeti totul timp de 1 minut. Stingeti focul si puneti in farfurii. Se pot servi calde sau reci, impreuna cu paine cu usturoi (preparare paine cu usturoi, http://www.all-food.ro/2010/03/02/paine-cu-usturoi/) si salata verde. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea