Tortilla cu ceapa si carne tocata


Tortilla cu ceapa si carne tocata

Dupa Tortilla Patatas, azi am incercat o alta reteta de tortilla si anume tortilla cu ceapa si carne tocata. Este usor si rapid de preparat, foarte satioasa, dar mai ales gustoasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne tocata de porc, slaba; 1 ceapa mare, rosie; 2 graunte de usturoi; 4 oua; 50 g cascaval ras; 1 lingurita cimbru, tocat; 4 linguri ulei de masline; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa cuburi. Taiati ardeiul gras fidelute. Tocati usturoiul, pregatiti-va carnea tocata, cimbrul, radeti cascavalul si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare tortilla cu ceapa si carne tocata: Puneti in tigaie 2 linguri de ulei si adaugati ceapa si usturoiul sa se rumeneasca, la foc mediu, timp de 1 minut. Adaugati apoi ardeiul gras si rumeniti totul inca 2 minute. Rasturnati intr-un bol legumele din tigaie si adaugati inca 2 linguri de ulei in tigaie. Adaugati carnea tocata si rumeniti-o, la foc mediu, pana capata o culoare aurie.

Cand s-a prajit carnea adaugati legumele din bol si amestecati bine, ca sa se incorporeze in mod uniform toate ingredientele. Presarati cimbrul si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Amestecati din nou si lasati sa se mai rumeneasca carnea impreuna cu legumele, la foc mic, inca 1 minut.

Puneti ouale intr-un bol si bateti-le bine, dupa care adaugati-le in tigaie, turnand pe toata suprafata oul batut.
Lasati sa se rumeneasca 3-4 minute, la foc mic, dupa care intoarceti tortilla pe cealalta parte cu ajutorul unei farfurii. Lasati si pe aceasta parte sa se mai rumeneasca 3-4 minute, dupa care presarati cascavalul ras pe toata suprafata, cat mai uniform, si stingeti focul.

Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, portionati-o si o puteti servi, calda sau la temperatura camerei, cu paine de casa sau paine prajita.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne tocata de porc, slaba; 1 ceapa mare, rosie; 2 graunte de usturoi; 4 oua; 50 g cascaval ras; 1 lingurita cimbru, tocat; 4 linguri ulei de masline; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras galben; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Tocati ceapa cuburi. Taiati ardeiul gras fidelute. Tocati usturoiul, pregatiti-va carnea tocata, cimbrul, radeti cascavalul si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare tortilla cu ceapa si carne tocata: Puneti in tigaie 2 linguri de ulei adaugati ceapa
adaugati si usturoiul lasati sa se rumeneasca, la foc mediu, timp de 1 minut. Adaugati apoi ardeiul gras si rumeniti totul inca 2 minute. Rasturnati intr-un bol legumele din tigaie adaugati inca 2 linguri de ulei in tigaie. Adaugati carnea tocata
rumeniti-o, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Cand s-a prajit carnea adaugati legumele din bol si amestecati bine, ca sa se incorporeze in mod uniform toate ingredientele. Presarati cimbrul condimentati cu sare dupa gust. condimentati cu piper dupa gust. Amestecati din nou si lasati sa se mai rumeneasca carnea impreuna cu legumele, la foc mic, inca 1 minut. Puneti ouale intr-un bol si bateti-le bine,
dupa care adaugati-le in tigaie, turnand pe toata suprafata oul batut. Lasati sa se rumeneasca 3-4 minute, la foc mic, dupa care intoarceti tortilla pe cealalta parte cu ajutorul unei farfurii. puneti-o in tigaie Lasati si pe aceasta parte sa se mai rumeneasca 3-4 minute, dupa care presarati cascavalul ras pe toata suprafata, cat mai uniform, si stingeti focul.
Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, portionati-o si o puteti servi, calda sau la temperatura camerei, cu paine de casa sau paine prajita. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea