Capsuni in ciocolata


Capsuni in ciocolata

Daca vrei sa-ti uimesti cu adevarat invitatii sau familia in mod sigur vei reusi daca prepari capsuni in ciocolata. Capsunile intr-o fina ciocolata cu lapte sunt un desert perfect, atat pantru adulti dar mai ales pentru copii. Este o reteta simpla, usor de preparat si delicioasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
450 g capsuni; 300 g ciocolata fina cu lapte.

Preparare capsuni in ciocolata: Spalati bine capsunile si puneti-le pe un prosop de hartie sa se scurga.
Luati apoi fiecare capsuna si stergeti-o bine de apa, cu alt prosop de hartie, pana cand toate fructele raman perfect uscate.

Infigeti in fiecare capsuna cate o scobitoare si lasati-le pe un prosop de hartie inca 30 de minute.

Puneti intr-o tava o hartie pentru copt.

Puneti la fiert o oala cu apa. Pana fierbe apa, rupeti ciocolata cuburi mici si puneti-o intr-o oala mai mica decat cea deja pusa pe foc, astfel incat sa puteti topi ciocolata la baine-marie. Cand apa incepe sa fiarba, micsorati focul la minim si introduceti oala cu ciocolata in oala cu apa.
Cand incepe sa se topeasca ciocolata, amestecati cu un tel, pana cand ciocolata devine fluida si s-a topit complet. In acest moment, incepeti sa introduceti capsunile in ciocolata, rotindu-le usor, ca sa se acopere integral cu ciocolata.Dupa ce ati acoperit-o cu ciocolata asezati-o in tava pe hartia de copt.

Dupa ce acoperiti toate capsunile cu ciocolata, si le-ati asezat in tava, pe hartia de copt, introduceti tava la frigider 2 ore. Dupa ce au trecut 2 ore scoateti-le de la frigider asezati-le pe un platou si le puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g capsuni; 300 g ciocolata fina cu lapte. Preparare capsuni in ciocolata: Spalati bine capsunile puneti-le pe un prosop de hartie sa se scurga. Luati apoi fiecare capsuna si stergeti-o bine de apa, cu alt prosop de hartie, pana cand toate fructele raman perfect uscate. Infigeti in fiecare capsuna cate o scobitoare si lasati-le pe un prosop de hartie inca 30 de minute. Puneti intr-o tava o hartie pentru copt.
Puneti la fiert o oala cu apa. Pana fierbe apa, rupeti ciocolata cuburi mici si puneti-o intr-o oala mai mica decat cea deja pusa pe foc, astfel incat sa puteti topi ciocolata la baine-marie. Cand apa incepe sa fiarba, micsorati focul la minim si introduceti oala cu ciocolata in oala cu apa. Cand incepe sa se topeasca ciocolata, amestecati cu un tel, pana cand ciocolata devine fluida si s-a topit complet.
In acest moment, incepeti sa introduceti capsunile in ciocolata, rotindu-le usor, ca sa se acopere integral cu ciocolata. Dupa ce ati acoperit-o cu ciocolata asezati-o in tava pe hartia de copt. Dupa ce acoperiti toate capsunile cu ciocolata, si le-ati asezat in tava, pe hartia de copt, introduceti tava la frigider 2 ore. Dupa ce au trecut 2 ore scoateti-le de la frigider asezati-le pe un platou si le puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea