Trufe de ciocolata


Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata, cele mai fine specialitati de ciocolata frantuzesti. Nimic nu poate fi mai delicios langa o ceasca de cafea, sau un pahar de sampanie, decat aceste bile din crema de ciocolata cu smantana si unt. Poate aveti impresia ca se prepara greu! Va inselati. Se prepara foarte usor si nu necesita ingrediente scumpe.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ciocolata neagra; 160 g smantana; 35 g unt nesarat; 80 g cacao; 1/2 lingurita esenta de rom; 5 linguri de apa.

Pregatire ingrediente: Puneti un vas cu apa la fiert pentru a fi pregatit pentru bain-marie. Rupeti ciocolata patratele mici, puneti praful de cacao intr-un bol, pregatiti smantana, untul, esenta de rom si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare trufe de ciocolata: Puneti intr-o oala, mai mica decat cea in care deja fierbe apa, 5 linguri de apa si adaugati bucatile de ciocolata.
Cand incepe sa se inmoaie ciocolata, incepeti sa amestecati usor, pana se topesc toate bucatile de ciocolata si obtineti o compozitie omogena. Adaugati smantana si amestecati rapid pana se integreaza in compozitie. Adaugati si esenta de rom si amestecati in continuare. In final, adaugati si untul si amestecati pana se topeste.
Cand ati obtinut o crema fina si omogena, turnati crema intr-un bol si lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bagati-o la frigider pana a doua zi (minim 8 ore).

A doua zi scoateti-o de la frigider si incepeti prepararea trufelor. Razuiti cu o lingurita crema (care trebuie sa fie tare) si formati in palme o bila de marimea unei visine. Apoi asezati-le in bolul in care ati pus cacao. Tavaliti-le bine prin cacao si scoateti-le pe o farfurie.

Dupa ce ati terminat de facut toate trufele, presarati praful de cacao care a ramas in bol peste trufele din farfurie. Lasati-le cca. 10 minute si trufele voastre sunt gata.

Asezati-le in bomboniera si bucurati-va de gustul lor delicios la o ceasca de cafea neagra sau cu un pahar de sampanie (daca nu le serviti imediat pastrati-le la loc racoros).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ciocolata neagra; 160 g smantana; 35 g unt nesarat; 80 g cacao; 1/2 lingurita esenta de rom; 5 linguri de apa. Pregatire ingrediente: Puneti un vas cu apa la fiert pentru a fi pregatit pentru bain-marie. Rupeti ciocolata patratele mici, puneti praful de cacao intr-un bol, pregatiti smantana, untul, esenta de rom si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare trufe de ciocolata: Puneti intr-o oala, mai mica decat cea in care deja fierbe apa,  5 linguri de apa si adaugati bucatile de ciocolata.
Cand incepe sa se inmoaie ciocolata, incepeti sa amestecati usor, pana se topesc toate bucatile de ciocolata si obtineti o compozitie omogena. Adaugati smantana si amestecati rapid pana se integreaza in compozitie. Adaugati si esenta de rom si amestecati in continuare. In final, adaugati si untul si amestecati pana se topeste.
Cand ati obtinut o crema fina si omogena, turnati crema intr-un bol si lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bagati-o la frigider pana a doua zi (minim 8 ore). A doua zi scoateti-o de la frigider si incepeti prepararea trufelor. Razuiti cu o lingurita crema (care trebuie sa fie tare) si formati in palme o bila de marimea unei visine. Apoi asezati-le in bolul in care ati pus cacao.
Tavaliti-le bine prin cacao si scoateti-le pe o farfurie. Dupa ce ati terminat de facut toate trufele, presarati praful de cacao care a ramas in bol peste trufele din farfurie. Lasati-le cca. 10 minute si trufele voastre sunt gata. Asezati-le in bomboniera si bucurati-va de gustul lor delicios la o ceasca de cafea neagra sau cu un pahar de sampanie (daca nu le serviti imediat pastrati-le la loc racoros).  Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

13 păreri.

  1. bianca spune:

    sunt preferatele mele! arata superb!

  2. anka1969 spune:

    Arata minunat si se fac foarte usor.Probabil ca sunt si foarte bune.Multumim pentru reteta.

  3. Tavi spune:

    @anka1969 – Multumesc de aprecieri. Intr-adevar se pregatesc foarte usor si sigur – deci nu probabil :) – sunt foarte bune la gust. Cum stiu ca au fost foarte bune, in afara faptului ca le-am gustat eu personal (eu fiind un mare consumator de trufe de ciocolata)? Simplu! Daca ai observat, aceste trufe le-am pregatit in data de 7 martie, special pentru… ziua de 8 martie :) . Toate doamnele care au consumat au fost incantate, asa incat nu pot fi decat sigur ca au fost foarte bune :) .

  4. jolygina spune:

    mi-ar placea foarte mult sa pot salva retetele tale arata foarte bine ,nu stiu ce sa fac mai la cat de bune sunt toate

  5. Bogdan spune:

    Astazi am facut o portie de trufe.
    Am dublat, in schimb, ingredientele ca sa-mi iasa portie dubla.
    Gustul a iesit foarte bun; am folosit 60% ciocolata dulce si restul amaruie.
    O singura problema: mi-au iesit cam moi; cred ca va trebui sa pun mai putina apa la inceput(10 linguri de apa cred ca sunt prea multe).

  6. Tavi spune:

    @Bogdan – Daca ai folosit o smantana mai moale sau margarina (in loc de unt)… ma indoiesc ca te va ajuta daca pui mai putina apa.

  7. Bogdan spune:

    Am folosit smantana naturala luata de la magazinul unor sibieni.
    E intr-adevar mai moale. Am folosit-o pentru ca avea procentul mai mare de grasime.
    Crezi ca daca folosesc de ex ………… se va fi diferit?

  8. Bogdan spune:

    va fi diferit* m-am grabit:)

  9. Tavi spune:

    @Bogdan – Cred ca nu intelegi. Eu vorbesc despre consistenta, iar tu de marca. In plus, ti-am explicat, stiindu-te fan margarina, ca nu se preteaza aici, in cazul trufelor.

  10. Bogdan spune:

    Nu nu, n-ai inteles ce am vrut sa zic
    Tu mi-ai spus ca poate am folosit o smantana mai moale si am zis ca intradevar am folosit una de la niste sibieni si te-am intrebat pe urma daca e mai ok sa folosesc smantana mai inchegata si cu mai putina grasime de genul danone.

  11. Tavi spune:

    @Bogdan – :) Totul a pornit de la faptul ca mi-ai zis ca ti-au iesit trufele “mai moi” punand 10 linguri de apa (asta fiindca ai dublat cantitatile). Cum mie trufele mi-au iesit ok cu 5 linguri de apa (ce-i drept nu pline, asa cum se vede in foto), am presupus ca alta ar fi fost problema.
    Ca sa raspund strict la ce m-ai intrebat legat de smantana. In principiu, o smantana cu cat are mai putina grasime, cu atat e mai subtire. Deci…

  12. Bogdan spune:

    Deci zici sa folosesc o smantana mai usoara pentru o consistenta mai inchegata?

  13. Tavi spune:

    @Bogdan – Nu, nu asta am spus. Am spus sa nu folosesti o smantana moale, care sa curga usor. Si am mai spus sa nu folosesti margarina in loc de unt (margarina schimba ecuatia retetei, mai ales daca o combini cu apa si smantana).

Spune-ţi părerea