Conopida umpluta cu carne tocata


Conopida umpluta cu carne tocata

Conopida umpluta cu carne tocata si sos Bechamel reprezinta o reteta delicioasa care te cucereste inca de la prima degustare.

Pentru prepararea conopidei umplute aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 conopida, de marime potrivita; 400 g carne tocata (porc sau vita); 1 chifla; 2 cepe rosii; 1/2 lingurita de sare; 1/2 lingurita piper; 1 lingura verdeturi de Provence; 1 ou; 100 g mozzarella; sos Bechamel; 3 lingurite de sare pentru fierberea conopidei.

Pentru a prepara sosul Bechamel aveti nevoie de urmatoarele ingredientele: 1 ceapa mica, taiata in jumatate; 4 cuisoare intregi; 1.000 ml lapte nedegresat; 1 foaie de dafin; 100 g unt nesarat; 65 g faina; o jumatate de lingurita nucsoara macinata; un praf de piper alb macinat; sare; 3 galbenusuri de oua; 80 g parmezan ras (preparare sos bechamel).

Preparare conopida umpluta: Intr-o oala mare, puneti apa la fiert cu 3 lingurite de sare. Cand fierbe apa adaugati conopida cu cotorul in sus. Fierbeti conopida 10 minute.

Cat fierbe conopida, puneti chifla la inmuiat in apa si tocati ceapa. Dupa ce a fiert conopida, scoateti-o si lasati-o intr-o strecuratoare la scurs, pana se raceste.

Pana se raceste conopida, puneti in tigaie doua linguri de ulei si adaugati carnea tocata sa se rumeneasca, amestecand tot timpul. Cand s-a rumenit carnea, adaugati ceapa si rumeniti-o 2 minute. Dupa ce s-a rumenit, goliti totul intr-un bol.
Radeti mozzarella si stoarceti bine chifla de apa. Adaugati apoi chifla peste carne si amestecati pana se integreaza in compozitie. Lasati sa se raceasca carnea, dupa care adaugati oul, sarea, piperul, verdeturile de Provence si mozzarella. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.

Daca s-a racit conopida, puneti-o pe o farfurie si desfaceti-o usor, buchetele cat mai mari.

Preparati sosul Bechamel (preparare sos bechamel ).

Puneti intr-un vas mare de yena (sau de ceramica) sos bechamel, cat sa acoperiti fundul vasului cu un strat de sos.
Asezati buchetele de conopida de jur-imprejur, lasand un spatiu in mijloc. In mijloc turnati carnea tocata. Infigeti in carne restul buchetelor de conopida, refacand astfel conopida.
Turnati apoi, pe toata suprafata, sos Bechamel (vasul trebuie sa fie suficient de inalt ca sa nu dea sosul pe afara cand va sta la cuptor), dupa care introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Lasati conopida 60 de minute la cuptor, pana capata o culoare maro-aurie la suprafata.

Dupa ce s-a copt 60 de minute, lasati-o sa se racoreasca 30 de minute, dupa care portionati-o si o puteti servi cu cartofi natur (preparare cartofi natur) si sos olandez (preparare sos Olandez)


Preparare in imagini:

Pentru prepararea conopidei umplute aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 conopida, de marime potrivita; 400 g carne tocata (porc sau vita); 1 chifla; 2 cepe rosii; 1/2 lingurita de sare; 1/2 lingurita piper; 1 lingura verdeturi de Provence; 1 ou; 100 g mozzarella; sos Bechamel; 3 lingurite de sare pentru fierberea conopidei.  Pentru a prepara sosul Bechamel aveti nevoie de urmatoarele ingredientele: 1 ceapa mica, taiata in jumatate; 4 cuisoare intregi; 1.000 ml lapte nedegresat; 1 foaie de dafin; 100 g unt nesarat; 65 g faina; o jumatate de lingurita nucsoara macinata; un praf de piper alb macinat; sare; 3 galbenusuri de oua; 80 g parmezan ras (preparare sos bechamel, http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/). Preparare conopida umpluta: Intr-o oala mare, puneti apa la fiert cu 3 lingurite de sare. Cand fierbe apa adaugati conopida cu cotorul in sus. Fierbeti conopida 10 minute. Cat fierbe conopida, puneti chifla la inmuiat in apa tocati ceapa. Dupa ce a fiert conopida, scoateti-o si lasati-o intr-o strecuratoare la scurs, pana se raceste.
Pana se raceste conopida, puneti in tigaie doua linguri de ulei si adaugati carnea tocata sa se rumeneasca, amestecand tot timpul. Cand s-a rumenit carnea, adaugati ceapa si rumeniti-o 2 minute. Dupa ce s-a rumenit, goliti totul intr-un bol. Radeti mozzarella
stoarceti bine chifla de apa. Adaugati apoi chifla peste carne si amestecati pana se integreaza in compozitie. Lasati sa se raceasca carnea, dupa care adaugati oul, sarea si piperul, verdeturile de Provence amestecati pentru omogenizare adaugati si mozzarella.
si amestecati bine dupa ce ati amestecat bine, umplutura este gata Daca s-a racit conopida, puneti-o pe o farfurie si desfaceti-o usor in buchetele cat mai mari. Preparati sosul Bechamel (preparare sos bechamel, http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/ ).  Puneti intr-un vas mare de yena (sau de ceramica) sos bechamel, cat sa acoperiti fundul vasului cu un strat de sos. Asezati buchetele de conopida de jur-imprejur, lasand un spatiu in mijloc. In mijloc adaugati carnea tocata.
dupa ce ati adaugat toata carnea Infigeti in carne restul buchetelor de conopida, refacand astfel conopida. Turnati apoi, pe toata suprafata, sos Bechamel (vasul trebuie sa fie suficient de inalt ca sa nu dea sosul pe afara cand va sta la cuptor), dupa care introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati conopida 60 de minute la cuptor, pana capata o culoare maro-aurie la suprafata. Dupa ce s-a copt 60 de minute, lasati-o sa se racoreasca 30 de minute, dupa care portionati-o o puteti servi cu cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/) si sos olandez (preparare sos Olandez, http://www.all-food.ro/2010/03/08/sos-olandez-hollandaise-sos/). Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. marieta spune:

    si eu fac si iese f f f f buna

Spune-ţi părerea