Spaghetti Carbonara


Spaghetti Carbonara

Astazi am preparat paste. Spaghetti Carbonara, o reteta clasica din Italia, care a devenit, alaturi de Spaghetti Bolognese si Lasagna, unul dintre cele mai populare preparate din paste.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g spaghete; 2 linguri ulei masline; 100 g bacon; 2 galbenusuri de ou; 40 g parmezan; 120 ml smantana; 100 g ciuperci Champignon (cele mai mici pe care le gasiti); 2 linguri patrunjel verde, tocat; sare si piper dupa gust.

Pregatire Spaghetti Carbonara: Taiati baconul cuburi mici. Taiati felii subtiri ciupercile. Tocati patrunjelul verde, pregatiti smantana, radeti branza parmezan, si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare Spaghetti Carbonara: Puneti intr-o tigaie o lingura cu ulei de masline. Adaugati baconul, ciupercile si rumeniti-le impreuna pana cand devin maro-aurii. Stingeti focul si lasati-le deoparte pe aragaz. Intr-o oala puneti 2 litri de apa, o lingura de sare, 1 lingura cu ulei de masline si lasati-o la foc mare pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugati pastele, micsorati focul si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand usor ca sa nu se lipeasca. Dupa ce au fiert pastele, scoateti-le la scurs intr-o strecuratoare.

Cat se scurg pastele, puneti galbenusurile intr-un bol si adaugati smantana. Amestecati bine pana se omogenizeaza. Adaugati apoi si parmezanul ras si amestecati din nou. Cand toate ingredientele s-au integrat uniform in compozitie, sosul este gata.

Turnati pastele in tigaie peste bacon si ciuperci si amestecati bine. Adaugati si sosul peste paste, amestecati pana se incorporeaza sosul printre toate ingredientele din tigaie, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati din nou. In final, adaugati patrunjelul tocat si preparatul este gata pentru a fi servit.

Puneti in farfurii, adaugati si o lingura cu ulei de masline pe deasupra (daca doriti mai presarati si parmezan ras) si se poate servi impreuna cu paine cu usturoi (preparare paine cu usturoi)


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g spaghete; 2 linguri ulei masline; 100 g bacon; 2 galbenusuri de ou; 40 g parmezan; 120 ml smantana; 100 g ciuperci Champignon (cele mai mici pe care le gasiti); 2 linguri patrunjel verde, tocat; sare si piper dupa gust. Pregatire Spaghetti Carbonara: Taiati baconul cuburi mici. Taiati felii subtiri ciupercile. Tocati patrunjelul verde, pregatiti smantana, radeti branza parmezan, si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare Spaghetti Carbonara: Puneti intr-o tigaie o lingura cu ulei de masline. Adaugati baconul in tigaie adaugati si ciupercile
si rumeniti-le impreuna amestecand din cand in cand pana cand devin maro-aurii. Stingeti focul si lasati-le deoparte pe aragaz. Intr-o oala puneti 2 litri de apa si o lingura de sare, adaugati si o lingura cu ulei de masline si lasati-o la foc mare pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugati pastele, micsorati focul si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand usor ca sa nu se lipeasca. Dupa ce au fiert pastele, scoateti-le la scurs intr-o strecuratoare.
Cat se scurg pastele, puneti galbenusurile intr-un bol adaugati smantana peste galbenusurile de ou Amestecati bine pana se omogenizeaza. Adaugati apoi si parmezanul ras si amestecati din nou. Cand toate ingredientele s-au integrat uniform in compozitie, sosul este gata. Turnati pastele in tigaie peste bacon si ciuperci si amestecati bine.
Adaugati si sosul peste paste, amestecati pana se incorporeaza sosul printre toate ingredientele din tigaie, condimentati cu sare dupa gust condimentati cu piper dupa gust amestecati din nou. In final, adaugati patrunjelul tocat amestecati putin  si preparatul este gata pentru a fi servit.
Puneti in farfurii, adaugati si o lingura cu ulei de masline pe deasupra (daca doriti mai presarati si parmezan ras) se poate servi impreuna cu paine cu usturoi (preparare paine cu usturoi, http://www.all-food.ro/2010/03/02/paine-cu-usturoi/). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. ila spune:

    Excelent.Chiar asa se fac.Multi nu stiu reteta originala si incep sa puna tot felul de ingrediente care nu au nici o legatura cu carbonara

  2. Tavi spune:

    @ila – LOL As a matter of fact, nu, nu este ceea ce intelegi tu prin ,,reteta originala” (oricare ar fi acea prima reteta, a acelui prim care a gatit-o) insa, daca reteta este pe placul meu, asta e ultima mea apasare.
    Asa cum probabil ca stii deja, italienii nu obisnuiesc sa puna smantana, desi te asigur ca nu este o regula batuta-n cuie, pentru ca am mancat de cateva ori carbonara chiar si in Italia cu smantana.
    Reteta de fata este o variatie a clasicei retete de carbonara :) , datorita prezentei printre ingrediente a smantanii (folosita uneori si in Italia, dar mai cu seama in Franta si SUA), precum si a ciupercilor (sau a altor legume folosite ca variatie in tari precum Spania sau Franta).
    Deci, exclude ciupercile si smantana si… pofta buna la o portie de carbonara “originale” :D .

Spune-ţi părerea