Sos de afine cu vin Cabernet


Sos de afine cu vin Cabernet

Sosul de afine cu vin rosu este folosit, de Ziua Recunostintei in Statele Unite, ca garnitura la preparatele din carne de pasare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
350 g afine; 100 ml vin rosu Cabernet; sucul de la o portocala; 2 linguri coaja de portocala rasa; 1 baton scortisoara; 1 varf de lingurita de piper Cayenne; un praf de sare; un praf de piper negru, macinat; 50 g zahar brun.

Pregatire ingrediente: Radeti coaja de portocala si stoarceti portocala. Pregatiti vinul, condimentele, afinele si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare sos de afine: Intr-o oala turnati vinul, sucul de portocale, zaharul, condimentele, coaja de portocala, batonul de scortisoara si lasati sa fiarba toate ingredientele la foc mediu. Cand a inceput sa fiarba puneti afinele in oala si asteptati sa inceapa din nou sa fiarba.
Cand a inceput sa clocoteasca sosul, lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa 10 minute stingeti focul si scoateti din sos batonul de scortisoara. Rasturnati sosul intr-un bol si il puteti servi cald sau rece, ca garnitura la preparate din carne de pasare.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g afine; 100 ml vin rosu Cabernet; sucul de la o portocala; 2 linguri coaja de portocala rasa; 1 baton scortisoara; 1 varf de lingurita de piper Cayenne; un praf de sare; un praf de piper negru, macinat; 50 g zahar brun. Pregatire ingrediente: Radeti coaja de portocala si stoarceti portocala. Pregatiti vinul, condimentele, afinele si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare sos de afine: Intr-o oala turnati vinul, adaugati sucul de portocale, adaugati zaharul brun adaugati si piperul cayenne, sarea si piperul adaugati si coaja de portocala rasa
si batonul de scortisoara si lasati sa fiarba toate ingredientele la foc mediu. Cand a inceput sa fiarba puneti afinele in oala asteptati sa inceapa din nou sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca sosul, lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 10 minute stingeti focul si scoateti din sos batonul de scortisoara. Rasturnati sosul intr-un bol si il puteti servi cald sau rece, ca garnitura la preparate din carne de pasare. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea