Supa crema de cartofi cu andive


Supa crema de cartofi cu andive

Astazi am gatit o supa crema de cartofi cu andive. Este usor de preparat si are un gust savuros. In maxim 30 de minute puteti servi o supa delicioasa, care are doar 260 de calorii/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g cartofi, albi; 2 cepe; 2 linguri ulei; 500 ml supa de legume; 1 ardei iute; 200 g andive; 100 g bacon; 2 fire ceapa verde; 200 ml smantana; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati cartofii cuburi. Taiati varful andivelor si puneti frunzele deoparte. Tocati restul andivelor. Tocati ceapa, baconul taiati-l cuburi, tocati ardeiul iute si ceapa verde. Preparati supa de legume si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare supa crema de cartofi cu andive: In oala in care o sa preparati supa puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ceapa si cartofii in oala si rumeniti legumele amestecand tot timpul, circa 2 minute. Dupa ce le-ati rumenit adaugati supa de legume, ardeiul iute si lasati sa fiarba supa. Cand a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si lasati la foc mic 20 de minute.
Dupa ce a fiert supa 20 de minute, stingeti focul, adaugati andivele tocate si amestecati bine.

Turnati totul intr-un blender si mixati pana obtineti o crema omogena. Turnati crema inapoi in oala si, cu o lingura, adaugati crema in smantana, amestecand permanent, pana aduceti smantana la o temperatura apropiata cu cea a supei si obtineti un sos omogen.
Turnati sosul de smantana in oala si amestecati pana se incorporeaza in supa. Aprindeti focul si lasati sa dea in fiert, dupa care condimentati cu sare si piper dupa gust.
Stingeti focul si puneti intr-o tigaie, baconul. Rumeniti-l putin pana capata o culoare maro-aurie, dupa care adaugati-l in supa. Amestecati si supa este gata.

Puneti supa in farfurii, adaugati cateva frunze de andive (din frunzele pastrate) si presarati ceapa verde tocata. Se poate servi atat calda cat si rece, cu crutoane sau paine prajita.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g cartofi, albi; 2 cepe; 2 linguri ulei; 500 ml supa de legume; 1 ardei iute; 200 g andive; 100 g bacon; 2 fire ceapa verde; 200 ml smantana; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati cartofii cuburi. Taiati varful andivelor si puneti frunzele deoparte. Tocati restul andivelor. Tocati ceapa, baconul taiati-l cuburi, tocati ardeiul iute
tocati si ceapa verde. Preparati supa de legume si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare supa crema de cartofi cu andive: In oala in care o sa preparati supa puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ceapa adaugati si cartofii in oala rumeniti cartofii si ceapa, amestecand tot timpul, circa 2 minute.
Dupa ce s-au rumenit legumele adaugati supa de legume, adaugati si ardeiul iute si lasati sa fiarba supa. Cand a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si lasati la foc mic 20 de minute. Dupa ce a fiert supa 20 de minute, stingeti focul, adaugati andivele tocate si amestecati bine.
Turnati totul intr-un blender si mixati pana obtineti o crema omogena. Turnati crema inapoi in oala cu o lingura, adaugati crema in smantana, amestecand permanent, pana aduceti samantana la o temperatura apropiata cu cea a supei si obtineti un sos omogen. Turnati sosul de smantana in oala si amestecati pana se incorporeaza in supa. Aprindeti focul si lasati sa dea in fiert,
dupa care condimentati cu sare dupa gust. condimentati cu piper dupa gust si stingeti focul. puneti intr-o tigaie, baconul. Rumeniti-l putin pana capata o culoare maro-aurie, dupa care adaugati-l in supa. Amestecati si supa este gata. Puneti supa in farfurii,
adaugati cateva frunze de andive (din frunzele pastrate) si presarati ceapa verde tocata. Se poate servi atat calda cat si rece, cu crutoane sau paine prajita. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea