Pizza Margherita


Pizza Margherita

Astazi am preparat clasica reteta de pizza Margherita, cu blat pufos, o delicioasa combinatie de rosii cu mozzarella, purtand in ea aroma busuiocului proaspat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
aluat pufos pentru pizza (preparare aluat pufos); 6 rosii cherry, feliate; 250 g branza mozzarella; 12 frunze busuioc; 1 lingurita de busuioc tocat; sos pentru pizza (preparare sos pizza); 2-3 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust.

Preparare pizza Margherita: Dupa ce ati facut aluatul (preparare aluat pufos de pizza) si sosul pentru pizza (preparare sos pizza) puteti prepara pizza Margherita.

Pe masa de lucru imprastiati un praf de faina peste care asezati aluatul. Presarati si peste aluat un praf de faina si intindeti-l pana obtineti o foaie rotunda si subtire.

Presarati in forma de pizza putina faina si asezati aluatul in forma. Ungeti aluatul cu sos de pizza si taiati rosiile rondele. Dupa ce ati taiat si branza mozzarella felii subtiri, incepeti asezarea ingredientelor pe blat.
Din exterior spre interior, asezati feliile de mozzarella, intercalate cu felii de rosii, putin suprapuse unele peste celelalte.
Cand ati terminat de asezat toate feliile de rosii si mozzarella, condimentati cu un praf de sare si de piper. Presarati busuiocul tocat si puneti peste fiecare felie de mozzarella cate o frunza de busuioc.

Pizza Margherita este astfel gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit in prealabil la 225 de grade.
Introduceti pizza in cuptor si lasati-o timp de 20-25 de minute (preferabil ar fi ca forma in care coaceti pizza sa fie putin mai mare decat blatul, ca sa nu dea pe afara mozzarella cand se topeste). Dupa ce au trecut 20-25 de minute, scoateti-o, lasati-o sa se racoreasca 5 minute, dupa care feliati-o si o puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat pufos pentru pizza (preparare aluat pufos, http://www.all-food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/); 6 rosii cherry, feliate; 250 g branza mozzarella; 12 frunze busuioc; 1 lingurita de busuioc tocat; sos pentru pizza (preparare sos pizza, http://www.all-food.ro/2009/08/25/sos-pentru-pizza/); 2-3 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust. Preparare pizza Margherita: Dupa ce ati facut aluatul (preparare aluat pufos de pizza, http://www.all-food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/) si sosul pentru pizza (preparare sos pizza, http://www.all-food.ro/2009/08/25/sos-pentru-pizza/) puteti prepara pizza Margherita.  Pe masa de lucru imprastiati un praf de faina peste care asezati aluatul. Presarati si peste aluat un praf de faina intindeti-l pana obtineti o foaie rotunda si subtire. Presarati in forma de pizza putina faina asezati aluatul in forma. Ungeti aluatul cu sos de pizza
taiati rosiile rondele. dupa ce ati taiat si branza mozzarella felii subtiri, incepeti asezarea ingredientelor pe blat. Din exterior spre interior, asezati feliile de mozzarella, intercalate cu felii de rosii, putin suprapuse unele peste celelalte. Cand ati terminat de asezat toate feliile de rosii si mozzarella, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper. Presarati busuiocul tocat
puneti peste fiecare felie de mozzarella cate o frunza de busuioc. Pizza Margherita este astfel gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit in prealabil la 225 de grade. Introduceti pizza in cuptor si lasati-o timp de 20-25 de minute (preferabil ar fi ca forma in care coaceti pizza sa fie putin mai mare decat blatul, ca sa nu dea pe afara mozzarella cand se topeste). Dupa ce au trecut 20-25 de minute, scoateti-o, lasati-o sa se racoreasca 5 minute, dupa care feliati-o si o puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Silviu spune:

    Stiu ca e margherita, doar cu rosii si mozarella, si e foarte buna asa. Dar pentru cei carora le place carnea, urmati reteta asta, mai puneti niste ceapa, niste carnati, salam, proschiuto, sau ce aveti, si iese o delicatese! (Eu am mai pus niste ceapa, carnati cabanos, carnati taranesti si salam de vara, si a iesit perfecta)

  2. Tavi spune:

    @Silviu – Se pare ca nu sti ca ai postat la margherita :) ). O Pizza Margherita cu carne/salam… nu e Margherita! E orice altceva. Mi-ar fi fost usor sa-ti dau spam la mesaj, dar nu te-ar fi ajutat cu nimic :) .

  3. Mihaela Diaconescu spune:

    Acum am descoperit siteul. Mi se pare nemaipomenit de variata oferta si foarte accesibila.
    E posibil sa ma abonez si zilnic sa primesc cite o idee noua de preparate?
    Multumesc

  4. Tavi spune:

    @Mihaela Diaconescu – Daca ai un blog sau un site personal poti copia codul din dreapta, cel aflat sub “Cele mai noi retete”, si vei vedea de pe site-ul tau cele mai noi retete care le pun pe blog.
    Daca te referi insa la un Newsletter chiar lucram la asta. Probabil ca in urmatoarea perioada o sa reusesc sa-l activez, astfel incat cei care doresc sa poata primi pe mail titlurile celor mai noi retete pe care le pun pe blog.
    Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea