Pizza cu 5 feluri de branza si bacon


Pizza cu 5 feluri de branza si bacon

Azi am avut chef de o pizza, asa ca am trantit repede o pizza cu 5 feluri de branza si bacon. Se prepara foarte rapid si este delicioasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza crocant); 50 g branza gorgonzola; 50 g branza Danish Blue; 50 g branza mozzarella; 50 g branza emmentaler; 50 g branza cedar; 50 g bacon; 50 g masline verzi; 100 g ciuperci Champignon; 2 rosii; 2 linguri sos pentru pizza (preparare sos pizza); 1 lingurita oregano; un praf de sare si piper (ingredientele sunt calculate pentru o singura pizza).

Pregatire ingrediente: Taiati rosiile rondele. Radeti, pe razatoarea mare, toate sortimentele de branza. Taiati baconul felii subtiri. Taiati maslinele rondele si ciupercile felii subtiri. Preparati aluatul de pizza (preparare aluat de pizza crocant) si sosul pentru pizza (preparare sos pizza) si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare pizza: Puneti baconul intr-o tigaie, fara ulei, si rumeniti-l pana capata o culoare maro-aurie. Intindeti aluatul si puneti-l in forma pentru pizza. Adaugati sos de pizza si intindeti uniform pe toata suprafata blatului.
Adaugati feliile de rosii, aranjate simetric. Puneti si feliile de bacon, distribuite cat mai uniform. Adaugati ciupercile si maslinele feliate, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper. Presarati si oregano peste toata suprafata. In final, adaugati branza rasa si presarati-o in mod uniform pana se acopera toate ingredientele.

Introduceti pizza in cuptorul preincalzit in prealabil la 220 de grade, si lasati-o 15-20 de minute. Scoateti-o apoi din cuptor, lasati-o 5 minute sa se racoreasca, dupa care portionati-o si o puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Andra spune:

    Arata super bine, dar mai sunt 2 saptamani de post, avem noroc ca joi putem degusta putin peste. 🙂

  2. Tavi spune:

    @Andra – Asta este valabil pentru cei care tin post :). Deh, pacatele se spala greu, cu alte cuvinte no pain no gain 🙂 :).

Spune-ţi părerea