Pui crocant cu sos de lamaie


Pui crocant cu sos de lamaie

Acest pui crocant cu sos de lamaie reprezinta o alegere perfecta pentru cei care iubesc preparatele chinezesti, constituindu-se intr-o gustare ideala. Poate fi luata insa in calcul si ca fel principal, cu garnitura de orez cu legume.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat cuburi; 100 ml suc de lamaie; 2 linguri otet sherry; 1 lingura cu zahar brun; 2 linguri sos de soia; 5 linguri de amidon (pentru pui); 3 linguri rase de amidon (pentru sos); 1 litru ulei vegetal; 100 ml supa de pui; 1 legatura de ceapa verde (pentru ornat).

Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o strecuratoare, si pastrati sosul de marinata (nu-l aruncati!).

Puneti uleiul intr-un vas (eu am folosit vasul in care prajesc cartofi, fiindca are sita si astfel se pot scoate mai usor bucatile de pui, dupa ce s-au prajit). Marinata puneti-o intr-un bol, fiindca o sa aveti nevoie de ea cand o sa preparati sosul.
Tavaliti bucatile de pui prin amidon (prin cele 5 linguri de amidon), dupa care puneti-le pe o farfurioara. Lasati uleiul sa se incinga bine si adaugati cuburile de pui sa se prajeasca, timp de 3-4 minute, sau pana cand capata o culoare brun-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le in strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.

Treceti la prepararea sosului. Puneti marinata intr-un wok si lasati-o sa fiarba la foc mediu. In supa de pui (pe care va sfatuiesc sa o aveti preparata inainte sa va apucati de aceasta reteta – asta ca sa fie rece cand preparati sosul) adaugati cele trei linguri de amidon si amestecati pana se dizolva.
Cand a inceput sa fiarba marinata din tigaie, dati focul mic si adaugati supa cu amidon, amestecand permanent, pana obtineti un sos gros. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol.

Tocati ceapa verde si puiul crocant se poate servi.

Puneti intr-o farfurie bucati de pui, peste care turnati sos de lamaie. Dupa ce ati turnat sos pe fiecare bucata de pui, presarati ceapa tocata si se poate servi (se serveste cat este sosul cald) cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat cuburi; 100 ml suc de lamaie; 2 linguri otet sherry; 2 linguri sos de soia; 5 linguri de amidon (pentru pui); 1 lingura cu zahar brun; 3 linguri rase de amidon (pentru sos); 1 litru ulei vegetal; 100 ml supa de pui; 1 legatura de ceapa verde (pentru ornat). Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, adaugati zaharul brun si sosul de soia in final adaugati sucul de lamaie Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute. Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o strecuratoare, si pastrati sosul de marinata (nu-l aruncati!).
Puneti uleiul intr-un vas (eu am folosit vasul in care prajesc cartofi, fiindca are sita si astfel se pot scoate mai usor bucatile de pui, dupa ce s-au prajit). Marinata puneti-o intr-un bol, fiindca o sa aveti nevoie de ea cand o sa preparati sosul. Tavaliti bucatile de pui prin amidon (prin cele 5 linguri de amidon), dupa care puneti-le pe o farfurioara. Lasati uleiul sa se incinga bine si adaugati cuburile de pui sa se prajeasca, timp de 3-4 minute, sau pana cand capata o culoare brun-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le in strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.
Cat se scurg cuburile de carne, treceti la prepararea sosului. Puneti marinata intr-un wok si lasati-o sa fiarba la foc mediu. In supa de pui (pe care va sfatuiesc sa o aveti preparata inainte sa va apucati de aceasta reteta - asta ca sa fie rece cand preparati sosul) adaugati cele trei linguri de amidon si amestecati pana se dizolva. Cand a inceput sa fiarba marinata din tigaie, dati focul mic si adaugati supa cu amidon, amestecand permanent, pana obtineti un sos gros. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol.
Tocati ceapa verde si puiul crocant se poate servi. Puneti intr-o farfurie bucati de pui, peste care turnati sos de lamaie Dupa ce ati turnat sos pe fiecare bucata de pui, presarati ceapa verde, tocata si se poate servi (se serveste cat este sosul cald) cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume, http://www.all-food.ro/2009/09/22/orez-cu-legume/). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. elena spune:

    o reteta f.usoara si de preparat si pt.organism..dar eu sunt intr-o mare dilema si ma poticnesc mereu la unelea retete unde se foloseste amidonul,sau amoniac,deoarece eu locuiesc acum in austria si nu stiu cum se zice la amidon…n-am nici cea mai mica idee..si banuiesc ca fara acest amidon la cubuletele de carne si-ar pierde tot farmecul si nu ar mai fi crocante….mmmm…mmm si eu sunt adepta pieptului de pui si a carnii albe.O sa incerc intr-o zi fara amidon, doar de dragul sosului[marinatei]

  2. Tavi spune:

    @elena – Chiar nu stiu cum se spune amidon in limba germana, fiindca nu cunosc aceasta limba. Insa, ai grija ca amidonul nu e acelasi lucru cu amoniacul, deci nu face confuzie!!! Dar amidonul de porumb pe care il folosesc eu este de la Dr. Oetker, tu spui ca esti in Austria, asa incat cred ca ai putea intreba in magazine.

Spune-ţi părerea