Supa Thai de cocos cu pui


Supa Thai de cocos cu pui

Daca doresti o supa exotica, hot si rapid de preparat, supa Thai de cocos cu pui este alegerea perfecta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte de cocos; 500 ml supa de pui; 25 g ghimbir; 1 lingura de lemongrass; 1 piept de pui; 2 ardei iuti, verzi; 4 lingurite sos de peste; 1 lingura zahar brun; cateva crengute de patrunjel verde (pentru ornat); 1 lamaie (daca doriti cand serviti sa stoarceti putina zeama de lamaie).

Preparare supa Thai de cocos cu pui: Turnati intr-o oala laptele de cocos, peste care adaugati si supa de pui. Amestecati pana se omogenizeaza si lasati la foc mediu pana incepe sa fiarba.

Pana fierbe supa, taiati pieptul de pui cuburi de 1/2 cm, taiati ghimbirul cuburi mici, tocati ardeiul iute, puneti in farfurioare o lingura de lemongrass si de zahar si aveti toate ingredientele pregatite.

Cand a inceput supa sa fiarba, adaugati ghimbirul tocat si tulpinile de lemongrass. Fierbeti totul 5 minute. Dupa ce le-ati fiert 5 minute, scurgeti supa intr-o alta oala, printr-o strecuratoare, dupa care aruncati tulpinile de lemongrass si ghimbirul ramase in strecuratoare.

Puneti supa din nou la fiert si adaugati carnea de pui. Adaugati sosul de peste, zaharul brun si ardeiul iute, amestecati si asteptati sa inceapa din nou sa fiarba. Din momentul in care a inceput sa fiarba, lasati-o sa fiarba timp de 10 minute, la foc mediu. Dupa ce a fiert 10 minute stingeti focul si supa este gata pentru a fi servita.

Puneti in farfurii, stoarceti putina zeama de lamaie (daca doriti), ornati cu frunze de patrunjel si o puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte de cocos; 500 ml supa de pui; 25 g ghimbir; 1 lingura de lemongrass; 1 piept de pui; 2 ardei iuti, verzi; 4 lingurite sos de peste; 1 lingura zahar brun; cateva crengute de patrunjel verde (pentru ornat); 1 lamaie (daca doriti cand serviti sa stoarceti putina zeama de lamaie). Preparare supa Thai de cocos cu pui: Turnati intr-o oala laptele de cocos, adaugati si supa de pui. Amestecati pana se omogenizeaza si lasati la foc mediu pana incepe sa fiarba. pana fierbe supa, taiati pieptul de pui cuburi de 1/2  cm, taiati ghimbirul cuburi mici, tocati ardeiul iute,
puneti in farfurioare o lingura de lemongrass si de zahar si aveti toate ingredientele pregatite. Cand a inceput supa sa fiarba, adaugati ghimbirul tocat si tulpinile de lemongrass. Fierbeti totul 5 minute. Dupa ce le-ati fiert 5 minute, scurgeti supa intr-o alta oala, printr-o strecuratoare, dupa care aruncati tulpinile de lemongrass si ghimbirul ramase in strecuratoare. Puneti supa din nou la fiert si adaugati carnea de pui.
Adaugati sosul de peste, si zaharul brun Adaugati si ardeiul iute, amestecati si asteptati sa inceapa din nou sa fiarba. Din momentul in care a inceput sa fiarba, lasati-o sa fiarba timp de 10 minute, la foc mediu. Dupa ce a fiert 10 minute stingeti focul si supa este gata pentru a fi servita. Puneti supa in farfurii,
stoarceti putina zeama de lamaie (daca doriti), ornati cu frunze de patrunjel si o puteti servi. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. anouk spune:

    Am o intrebare: de unde iti cumperi tu lemongrass sau kaffir lime sau alte ierburi si mirodenii exotice? eu nu reusesc sa gasesc, si tare mult mi-ar placea sa incerc reteta asta cu tot ce trebuie pus in ea. Merci

  2. Tavi spune:

    @anouk – Daca esti din Bucuresti, de aici cumpar eu ierburi si alte mirodenii: Plafar Ki Life – Piaţa Amzei. Succes la cumparaturi, sper sa gasesti tot ceea ce cauti.

  3. adela spune:

    uh ce bine arata, tb neaparat incercata. felicitari ptr site, urmaresc de ceva vreme retetele, am si incercat cateva si imi place tare mult cum si ce gatesti.

  4. Tavi spune:

    @adela – Multumesc. :)

Spune-ţi părerea