Ciorba de miel


Ciorba de miel

Dupa ce azi am pierdut jumatate de zi la birou, am reusit totusi pe la ora 16.00 sa prepar si ciorba de miel, ultima care lipsea dintre preparatele traditionale de Paste.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg si jumatate de carne de miel (coaste, cap, coada, gat, piept); 150 g ceapa verde; 2 legaturi patrunjel verde; 2 legaturi leustean verde; 5 linguri de smantana (pentru gatit); 1 galbenus de ou; 2 morcovi; albitura (1 radacina patrunjel si 1 pastarnac); 100 g orez; 4-5 linguri de bors, concentrat; sare dupa gust.

Preparare ciorba de miel: Spalati bine carnea si curatati-o de pielite, dupa care puneti-o intr-o oala mare, cu apa rece, in care adaugati 1 lingurita de sare. Lasati sa fiarba apa la foc mediu.

Pana incepe apa sa fiarba, tocati ceapa verde, morcovul si albitura, cuburi mici. Cand apa da in fiert si incepe sa faca spuma, luati spuma cu o paleta si lasati sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert carnea 15 minute, adaugati in oala ceapa verde, morcovul tocat, albitura, si mai lasati sa fiarba inca 15 minute.

Intre timp curatati patrunjelul si leusteanul, puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine. Lasati-le apoi sa se scurga.

Dupa ce au fiert legumele 15 minute, adaugati orezul in oala si mai fierbeti ciorba timp de 20 de minute. Tocati patrunjelul si leusteanul. Mai apoi, puneti intr-un bol 5 linguri de smantana cu un galbenus de ou. Bateti bine smantana, cu o furculita, pana se omogenizeaza.

Dupa ce a fiert orezul, potriviti de sare si adaugati borsul. Eu am pus 5 linguri de bors concentrat (praf).
Dupa ce ati adaugat borsul lasati sa mai dea intr-un clocot si adaugati verdeata (leusteanul si patrunjelul). Amestecati si stingeti focul.

Adaugati in bolul cu smantana ciorba fierbinte, putin cate putin, amestecand permanent, pana ajungeti la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei din oala. Turnati amestecul rezultat inapoi in oala, amestecati bine, si ciorba este gata.

Puneti in farfurii si o puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg si jumatate de carne de miel (coaste, cap, coada, gat, piept); 150 g ceapa verde; 2 legaturi patrunjel verde; 2 legaturi leustean verde; 5 linguri de smantana (pentru gatit); 1 galbenus de ou; 2 morcovi; albitura (1 radacina patrunjel si 1 pastarnac); 100 g orez; 4-5 linguri de bors, concentrat; sare dupa gust. Preparare ciorba de miel: Spalati bine carnea si curatati-o de pielite, dupa care puneti-o intr-o oala mare, cu apa rece, in care adaugati 1 lingurita de sare. Lasati sa fiarba apa la foc mediu. Pana incepe apa sa fiarba, tocati ceapa verde, cuburi mici. tocati morcovul cuburi mici. tocati si albitura, cuburi mici. Cand apa da in fiert si incepe sa faca spuma, luati spuma cu o paleta si lasati sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert carnea 15 minute, adaugati in oala ceapa verde,
adaugati in oala morcovul tocat si albitura mai lasati sa fiarba inca 15 minute. Intre timp curatati patrunjelul si leusteanul, puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine. Lasati-le apoi sa se scurga. Dupa ce au fiert legumele 15 minute, adaugati orezul in oala si mai fierbeti ciorba timp de 20 de minute.
Tocati patrunjelul si leusteanul. Mai apoi, puneti intr-un bol 5 linguri de smantana cu un galbenus de ou. Bateti bine smantana, cu o furculita, pana se omogenizeaza. Dupa ce a fiert orezul, potriviti de sare si adaugati borsul. Eu am pus 5 linguri de bors concentrat (praf). Dupa ce ati adaugat borsul lasati sa mai dea intr-un clocot si adaugati verdeata (leusteanul si patrunjelul). Amestecati si stingeti focul.
Adaugati in bolul cu smantana ciorba fierbinte, putin cate putin, amestecand permanent, pana ajungeti la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei din oala. Turnati amestecul rezultat inapoi in oala, amestecati bine, si ciorba este gata. Puneti in farfurii si o puteti servi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea