Drob de miel


Drob de miel

In primul rand, Cristos a Inviat! Azi am servit drob de miel. A fost delicios si, de aceea, va impartasesc si voua cea de a doua varianta a retetei de drob de miel preparat de mine.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: organe de miel (ficat, plamani, inima, rinichi); cum insa mielul meu a fost destul de mic, organele nu au avut decat 650 g, asa ca am mai adaugat 2 caserole de ficatei de pui (aprox. 1 kg); 20 fire ceapa verde; 10 fire usturoi verde; 2 legaturi marar; 1 legatura leustean; 1 legatura patrunjel; 10 oua (4 fierte si 6 crude); 1 lingurita de sare; 1 lingurita piper, macinat; 1 lingurita faina de mustar; prapure de miel.

Preparare drob de miel: Puneti 4 oua la fiert, cu o lingurita de sare, si fierbeti-le 10 minute. Spalati organele de miel si puneti-le la fiert, cu o lingurita de sare. Spalati si curatati ceapa si usturoiul si lasati-le la scurs pe un prosop de hartie.
Cand apa incepe sa fiarba la organe, luati spuma care se formeaza la suprafata, cu o spumiera, pana ramane apa limpede.
Curatati verdeturile (patrunjelul, mararul si leusteanul), puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine cu apa rece, dupa care lasati-le sa se scurga.

Cand nu se mai formeaza spuma in oala, puneti un capac deasupra si lasati organele sa fiarba 30-40 de minute.

Intre timp tocati marunt ceapa, usturoiul, si puneti-le intr-un castron mare, in care sa puteti amesteca usor o cantitate mare de compozitie. Tocati si verdeata (patrunjel, marar si leustean) si adaugati-o in castron, peste ceapa si usturoi. Ouale fierte curatati-le de coaja si lasati-le deoparte. Prajiti ficatul de pui (preparare ficat de pui).

Dupa ce au fiert organele de miel, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, tocati-le marunt sau dati-le prin masina de tocat (sita mare). Apoi adaugati-le in castron, peste verdeturi. Scurgeti si ficateii de pui, dupa ce i-ati preparat, lasati-i sa se raceasca, dupa care tocati-i marunt, manual sau cu masina de tocat (folositi sita mare) si adaugati-i in castron.
Puneti in castron si cele 6 oua crude, condimentati cu sare, piper si faina de mustar, dupa care amestecati bine pana obtineti o pasta omogena.

Intindeti in tava prapurele de miel (care trebuie tinut in apa rece pe tot parcursul pregatirii ingredientelor, pentru a se intinde bine). Adaugati din umplutura de ficat pana la jumatatea tavii si asezati apoi oua fierte pe mijlocul tavii. Puneti apoi umplutura pana sus si acoperiti bine cu prapurele.

Introduceti tava (tavile) in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade si lasati timp de 60 de minute. Dupa ce drobul a stat in cuptor timp de 60 de minute, verificati daca a capatat o culoare maro-aurie la suprafata (daca nu, mai lasati 10 minute tava in cuptor si mariti temperatura la 200 de grade). Daca s-a rumenit, scoateti-l si lasati-l sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, taiati-l felii si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: organele de la miel (ficat, plamani, inima, rinichi); cum insa mielul meu a fost destul de mic, organele nu au avut decat 650 g, asa ca am mai adaugat 2 caserole de ficatei de pui (aprox. 1 kg); 20 fire ceapa verde; 10 fire usturoi verde; 2 legaturi marar; 1 legatura leustean; 1 legatura patrunjel; 10 oua (4 fierte si 6 crude); 1 lingurita de sare; 1 lingurita piper, macinat; 1 lingurita faina de mustar; prapurele de miel. Preparare drob de miel: Puneti 4 oua la fiert, cu o lingurita de sare, si fierbeti-le 10 minute. Spalati organele de miel si puneti-le la fiert, cu o lingurita de sare. Spalati si curatati ceapa si usturoiul si lasati-le la scurs pe un prosop de hartie. Cand apa incepe sa fiarba la organe, luati spuma care se formeaza la suprafata, cu o spumiera, pana ramane apa limpede. Curatati verdeturile (patrunjelul, mararul si leusteanul), puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine cu apa rece, dupa care lasati-le sa se scurga.
Cand nu se mai formeaza spuma in oala, puneti un capac deasupra si lasati organele sa fiarba 30-40 de minute. Intre timp tocati marunt ceapa, usturoiul, si puneti-le intr-un castron mare, in care sa puteti amesteca usor o cantitate mare de compozitie. Tocati si verdeata (patrunjel, marar si leustean) si adaugati-o in castron, peste ceapa si usturoi. Ouale fierte curatati-le de coaja si lasati-le deoparte. Prajiti ficatul de pui (preparare ficat de pui, http://www.all-food.ro/2009/09/11/ficatei-de-pui-la-tigaie/).
Dupa ce au fiert organele de miel, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, tocati-le marunt sau dati-le prin masina de tocat (sita mare). Apoi adaugati-le in castron, peste verdeturi. Scurgeti si ficateii de pui, dupa ce i-ati preparat, lasati-i sa se raceasca, dupa care tocati-i marunt, manual sau cu masina de tocat (folositi sita mare) si adaugati-i in castron. Puneti in castron si cele 6 oua crude,
condimentati cu sare, faina de mustar si piper dupa care amestecati bine pana obtineti o pasta omogena. Intindeti in tava prapurele de miel (care trebuie tinut in apa rece pe tot parcursul pregatirii ingredientelor, pentru a se intinde bine). Adaugati din umplutura de ficat pana la jumatatea tavii asezati apoi oua fierte pe mijlocul tavii.
Puneti apoi umplutura pana sus si acoperiti bine cu prapurele. Introduceti tava (tavile) in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade si lasati timp de 60 de minute. Dupa ce drobul a stat in cuptor timp de 60 de minute, verificati daca a capatat o culoare maro-aurie la suprafata (daca nu, mai lasati 10 minute tava in cuptor si mariti temperatura la 200 de grade). Daca s-a rumenit, scoateti-l si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiati-l felii si se poate servi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea