Salata de oua


Salata de oua

Salata de oua eu o prepar imediat dupa sarbatoarea Pastelui, tinand cont ca de fiecare data imi raman foarte multe oua sparte, dupa “confruntarea oualelor” din noaptea de Paste si din zilele urmatoare. Salata de oua se prepara foarte usor si rapid. Tinand cont de faptul ca aveti deja ouale fierte la dispozitie, prepararea dureaza maxim 2 minute.

Pentru a prepara salata de oua aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4-6 oua fierte; 2 linguri de ulei vegetal; 2 linguri de otet; un varf de lingurita de sare; un varf de lingurita de piper, macinat; 1/2 lingurita mustar (dulce sau iute dupa preferinte, eu am folosit Dijon care este super hot).

Preparare salata de oua: Taiati ouale in 4, pe lungime. Intr-un bol adaugati uleiul, otetul, sarea, piperul, mustarul si amestecati pana se dizolva mustarul si obtineti un sos omogen.

Puneti feliile de oua pe farfurie, adaugati pe fiecare felie de ou cate o lingurita de sos, dupa care salata de oua este gata si o puteti servi cu paine de casa, ridichi sau ceapa verde.


Preparare in imagini:

Pentru a prepara salata de oua aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4-6 oua, fierte; 2 linguri de ulei vegetal; 2 linguri de otet; un varf de lingurita de sare; un varf de lingurita de piper, macinat; 1/2 lingurita mustar (dulce sau iute dupa preferinte, eu am folosit Dijon care este super hot). Preparare salata de oua: Taiati ouale in 4, pe lungime. Intr-un bol adaugati uleiul, adaugati otetul, adaugati  sarea, adaugati piperul, adaugati mustarul
si amestecati pana se dizolva mustarul si obtineti un sos omogen. Puneti feliile de oua pe farfurie, adaugati pe fiecare felie de ou cate o lingurita de sos, dupa care salata de oua este gata si o puteti servi cu paine de casa, ridichi sau ceapa verde. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea