Cartofi cu oua si smantana


Cartofi cu oua si smantana

Astazi va mai prezint o reteta, de cartofi cu oua si smantana, in care veti folosi ouale ramase de la Paste. Foarte usor de preparat si cu ingrediente pe care sigur le aveti in casa, acest fel de mancare este de-a dreptul delicios. Mie imi place foarte mult acesta reteta de cartofi cu oua fierte si smantana.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi; 500 g smantana; 8 oua fierte; 100 ml ulei pentru prajit; sare si piper.

Pregatire ingrediente: Curatati si spalati cartofii, dupa care taiati-i rondele subtiri. Adaugati uleiul in tigaie si puneti cartofii sa se prajeasca pana capata o culoare aurie (nu-i lasati sa devina maro). Dupa ce s-au prajit cartofii scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i la scurs. Taiati apoi ouale rondele si aveti ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare cartofi cu oua si smantana: Intr-o tava mica, asezati un rand de cartofi (ca la musaca), condimentati cu sare si piper, dupa care adaugati cateva linguri de smantana, pe care intindeti-o uniform pe toata suprafata.
Puneti si un rand de oua, pe care condimentati-le cu un praf de sare si de piper. Puneti si peste oua cateva linguri de smantana, dupa care adaugati un strat nou de cartofi.
Repetati operatiunea, ultimul strat trebuind sa fie de cartofi (mie mi-au iesit doua straturi cu oua si trei de cartofi).
In final, condimentati cu sare si piper, dupa care, peste ultimul strat de cartofi, adaugati toata smantana ramasa si intindeti-o uniform cu o pensula din silicon.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-o in cuptor cca. 50 de minute sau pana cand, la suprafata, cartofii capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit cartofii la suprafata, scoateti tava si lasati la racit 30 de minute.
Dupa ce s-a racorit, portionati-o si o puteti servi atat calda cat si rece (marturisesc ca mie imi place mai mult rece).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi; 500 g smantana; 8 oua, fierte; 100 ml ulei pentru prajit; sare si piper. Pregatire ingrediente: Curatati si spalati cartofii, dupa care taiati-i rondele subtiri. Adaugati uleiul in tigaie si puneti cartofii sa se prajeasca pana capata o culoare aurie (nu-i lasati sa devina maro). Dupa ce s-au prajit cartofii scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i la scurs.
Taiati apoi ouale rondele si aveti ingredientele pregatite pentru preparare. Preparare cartofi cu oua si smantana: Intr-o tava mica, asezati un rand de cartofi (ca la musaca), condimentati cu sare condimentati cu piper, dupa care adaugati cateva linguri de smantana, pe care intindeti-o uniform pe toata suprafata. Puneti si un rand de oua, pe care condimentati-le cu un praf de sare
si un praf de piper. Puneti si peste oua cateva linguri de smantana, dupa care adaugati un strat nou de cartofi. Repetati operatiunea, ultimul strat trebuind sa fie de cartofi (mie mi-au iesit doua straturi cu oua si trei de cartofi). In final, condimentati cu sare si piper, dupa care, peste ultimul strat de cartofi, adaugati toata smantana ramasa si intindeti-o uniform cu o pensula din silicon. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-o in cuptor cca. 50 de minute sau pana cand, la suprafata, cartofii capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce s-au rumenit cartofii la suprafata, scoateti tava si lasati la racit 30 de minute. Dupa ce s-a racorit, portionati-o si o puteti servi atat calda cat si rece (marturisesc ca mie imi place mai mult rece). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Timeia spune:

    Eu am facut aceasta reteta si este delicioasa….Toata lumea a laudat mancarea :X

  2. Tavi spune:

    @Timeia – Eu cred ca toata lumea a laudat-o de fapt pe gospodina care a facut mancarea, adica pe tine :) . Daca o mancati la mine la masa intelegeam sa ma laudati pe mine, dar asa… meritele iti apartin in intregime.

Spune-ţi părerea