Coaste la gratar in sos picant


Coaste la gratar in sos picant

Coaste la gratar in sos picant pentru un pranz rapid si gustos, mai ales daca ai tot ce-ti trebuie in frigider. Dimineata am facut un inventar al alimentelor pe care le mai aveam in congelator si am gasit niste coaste de miel, ramase din mielul de Paste, de saptamana trecuta. M-am decis sa fac un gratar cu ele si sa adaug la coaste si un sos de rosii picant. Au iesit delicioase si le-am consumat impreuna cu piure de cartofi la cuptor (preparare piure de cartofi la cuptor).

Pentru prepararea coastelor la gratar in sos picant aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- pentru prepararea coastelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de coaste de miel (merg si de porc); 1 ceapa; 2 graunte de usturoi; 1 foaie de dafin; 1 lingurita cimbru; 1 lingura de otet sherry; coaja de la o lamaie, rasa; 1 cuisoara.

- pentru preparare sosului picant aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g bulion; 1 lingura cu miere; 2 linguri otet sherry; 1 lingurita ghimbir tocat; 1 lingurita mustar Dijon; 1 lingura cu sos de soia; 1 ceapa; 2 graunte usturoi; 1 lingurita boia de ardei iute; 3 linguri ulei.

Preparare coaste la gratar cu sos picant: Dupa ce ati spalat coastele, puneti-le intr-o oala cu apa si lasati-le sa fiarba la foc mediu. Cand au inceput sa fiarba, luati spuma care se formeaza, pana ramane apa limpede.
Adaugati in apa 2 graunte de usturoi, tocate, si 1 ceapa tocata. Adaugati foaia de dafin, 1 lingura de otet, coaja de lamaie (rasa), cuisoara, si lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert coastele, scoateti-le intr-o strecuratoare, la scurs, si treceti la prepararea sosului.

Puneti intr-o tigaie uleiul si adaugati ceapa si grauntele de usturoi sa se rumeneasca. Cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, adaugati bulionul, mierea, sosul de soia, otetul, si amestecati bine pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen (daca este prea gros adaugati si 1-2 linguri de apa). Condimentati cu sare si piper, dupa care adaugati mustarul, lingurita de boia de ardei iute, ghimbirul tocat si cimbrul. Amestecati ca sa integrati toate ingredientele in sos si lasati sa fiarba 10 minute, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert 10 minute, sosul este gata si puteti stinge focul.

Puneti un gratar pe foc la incins, la foc mediu, si tavaliti bine coastele prin sos. Adaugati coastele pe gratar, cand s-a incins gratarul, si lasati-le sa se rumeneasca cate 3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti coastele pe farfurii mai adaugati sos deasupra si le puteti servi cu garnitura de piure de cartofi la cuptor (preparare piure de cartofi  la cuptor).


Preparare in imagini:

Pentru prepararea coastelor la gratar in sos picant aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:  - pentru prepararea coastelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de coaste (porc sau miel); 1 ceapa; 2 graunte de usturoi; 1 foaie de dafin; 1 lingurita cimbru; 1 lingura de otet sherry; coaja de la o lamaie, rasa; 1 cuisoara.  - pentru preparare sosului picant aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g bulion; 1 lingura cu miere; 2 linguri otet sherry; 1 lingurita ghimbir tocat; 1 lingurita mustar Dijon; 1 lingura cu sos de soia; 1 ceapa; 2 graunte usturoi; 1 lingurita boia de ardei iute; 3 linguri ulei. reparare coaste la gratar cu sos picant: Dupa ce ati spalat coastele, puneti-le intr-o oala adaugati apa si lasati-le sa fiarba la foc mediu. Cand au inceput sa fiarba, luati spuma care se formeaza, pana ramane apa limpede. Adaugati in apa 2 graunte de usturoi, tocate, si 1 ceapa tocata. Adaugati foaia de dafin,
1 lingura de otet, coaja de lamaie (rasa), cuisoara, si lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert coastele, scoateti-le intr-o strecuratoare, la scurs, si treceti la prepararea sosului. Puneti intr-o tigaie uleiul si adaugati ceapa
si grauntele de usturoi sa se rumeneasca. Cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, adaugati bulionul, si mierea, sosul de soia, si otetul si amestecati bine pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen (daca este prea gros adaugati si 1-2 linguri de apa).
Condimentati cu sare Condimentati si cu piper, dupa care adaugati mustarul, adaugati si lingurita de boia de ardei iute, in final adaugati ghimbirul tocat si cimbrul Amestecati ca sa integrati toate ingredientele in sos
si lasati sa fiarba 10 minute, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert 10 minute, sosul este gata si puteti stinge focul. tavaliti bine coastele prin sos. Puneti un gratar pe foc la incins, la foc mediu, Adaugati coastele pe gratar, cand s-a incins gratarul, si lasati-le sa se rumeneasca cate 3 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit, scoateti coastele pe farfurii mai adaugati sos deasupra si le puteti servi cu garnitura de piure la cuptor (preparare piure la cuptor, http://www.all-food.ro/2010/04/11/piure-de-cartofi-la-cuptor/). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Lucian Blog spune:

    uuu bun bun la urmatoru gratar am sa incerc

  2. andu spune:

    chiar astazi voi pune in aplicare metoda, ca prea mi-a fost laudata :) . numai ca voi face cu coaste de porc.

  3. andu spune:

    tavi, revin ptr ca a iesit o nebunie de gratar cu sosul asta! ne-am lins pe degete la propriu :) . ms mult de idee.

  4. Tavi spune:

    @andu – n-ai pentru ce, sa va fie de bine si ma bucur ca v-a placut :) .

Spune-ţi părerea