Pizza carbonara


Pizza carbonara

Aseara am avut chef de pizza asa ca am preparat rapid o pizza carbonara. A fost delicioasa, de aceea v-o recomand si voua.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza crocant); 100 g bacon; 2 galbenusuri de ou; 40 g parmezan; 120 ml smantana; 100 g ciuperci Champignon; 2 linguri ulei masline; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri sos de pizza sau ketchup; sare si piper dupa gust.

Preparare pizza carbonara: Dupa ce ati preparat aluatul, puneti uleiul intr-o tigaie si adaugati baconul sa se rumeneasca. Adaugati si ciupercile, taiate marunt, si rumeniti pana capata o culoare aurie.
Dupa ce s-au rumenit, puneti-le sa se scurga de surplusul de ulei intr-o strecuratoare.

Separati galbenusurile de albus si puneti-le intr-un bol mare. Bateti galbenusurile si adaugati smantana. Bateti bine pana obtineti un sos omogen. Condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care adaugati parmezanul si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugati in sos ciupercile si baconul, amestecati ca sa se integreze in compozitie, dupa care adaugati patrunjelul verde. Topingul pentru pizza este gata.

Impartiti aluatul in doua (reteta de aluat este pentru doua pizza, iar ingredientele pentru toping sunt pentru o singura pizza, asa ca restul de aluat il puteti pastra la congelator si sa faceti in alta zi inca o pizza) si intindeti o foaie subtire de marimea formei (eu am o forma mare de 30 cm diametru).
Puneti foaia de aluat in forma, adaugati sos de pizza sau ketchup pe foaie, dupa care intindeti-l intr-un strat subtire si uniform pe toata suprafata.
Adaugati topingul si distribuiti-l pe toata suprafata foii, cat mai uniform. Introduceti apoi pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati-o in cuptor 20 de minute.
Cand au trecut cele 20 de minute scoateti pizza din cuptor, scoateti-o din tava, pe un tocator de lemn, si portionati-o, dupa care o puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza crocant, http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/); 100 g bacon; 2 galbenusuri de ou; 40 g parmezan; 120 ml smantana; 100 g ciuperci Champignon; 2 linguri ulei masline; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri sos de pizza sau ketchup; sare si piper dupa gust. Preparare pizza carbonara: Dupa ce ati preparat aluatul, puneti uleiul intr-o tigaie adaugati baconul sa se rumeneasca. Adaugati si ciupercile, taiate marunt, si rumeniti-le pana capata o culoare aurie.
Dupa ce s-au rumenit, puneti-le sa se scurga de surplusul de ulei intr-o strecuratoare. Separati galbenusurile de albus puneti-le intr-un bol mare. Bateti galbenusurile si adaugati smantana. Bateti bine pana obtineti un sos omogen. Condimentati cu un praf de sare
Condimentati cu un praf de piper, dupa care adaugati parmezanul si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati in sos ciupercile si baconul, amestecati ca sa se integreze in compozitie, dupa care adaugati patrunjelul verde Topingul pentru pizza este gata.
Impartiti aluatul in doua (reteta de aluat este pentru doua pizza, iar ingredientele pentru toping sunt pentru o singura pizza, asa ca restul de aluat il puteti pastra la congelator si sa faceti in alta zi inca o pizza) si intindeti o foaie subtire de marimea formei (eu am o forma mare de 30 cm diametru). Puneti foaia de aluat in forma, adaugati sos de pizza sau ketchup pe foaie, dupa care intindeti-l intr-un strat subtire si uniform pe toata suprafata. Adaugati topingul si distribuiti-l pe toata suprafata foii, cat mai uniform. Introduceti apoi pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati-o in cuptor 20 de minute.
Cand au trecut cele 20 de minute scoateti pizza din cuptor, scoateti-o din tava, pe un tocator de lemn, si portionati-o, dupa care o puteti servi. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. jenifer spune:

    pizza carbonara arata foarte bine gustos si eu usor de preperat..

  2. Tavi spune:

    @jenifer – De acord cu tine. Sosul Carbonara este nemaipomenit de gustos, fie ca il folosesti la pizza fie ca il alegi pentru spaghetti.

  3. carmen spune:

    buna Tavi ! am si eu o intrebare .Inainte de a pune aluatul in tava ,se unge tava cu ulei ?

  4. Tavi spune:

    @carmen – Nu! Forma pe care o vezi in foto este din teflon, drept pentru care nu o ung cu ulei. Pun aluatul, pur si simplu. Nu se lipeste, nu se arde…

Spune-ţi părerea