Spaghetti cu fasole verde si capere


Spaghetti cu fasole verde si capere

Spaghetti cu fasole verde si capere este alegerea de astazi. Dupa miel, drob, oua, cozonac, o sa incerc, o perioada, sa gatesc ceva mai usor, mai de primavara si, daca se poate, fara carne.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g spaghetti; 3 rosii; 250 g fasole verde; 200 ml smantana; 200 ml vin alb; 100 g capere; 1 lingura amidon; 1 varf de cutit nucsoara, praf; 1/2 de lingurita busuioc, tocat; sare si piper.

Preparare spaghetti cu fasole verde si capere: Puneti doua oale cu apa la fiert. Pana incepe sa fiarba apa, decojiti rosiile cu un cutit special de curatat legume, taiati-le apoi pe jumatate si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite, dupa care tocati pulpa ramasa cuburi mici.
Cand a inceput sa fiarba apa, puneti fasolea in oala si lasati-o sa fiarba 10 minute, dupa care turnati-o intr-o strecuratoare, sa se scurga.

Puneti si spaghetele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, si lasati-le apoi sa se scurga intr-o strecuratoare (puneti si o lingura de ulei de masline peste spaghetti si amestecati ca sa nu se lipeasca intre ele).

Intr-o tigaie adanca, turnati smantana si vinul, amestecati pentru omogenizare si lasati sa inceapa sa fiarba, amestecand permanent. Cand a inceput sa fiarba, adaugati caperele, busuiocul si nucsoara, condimentati cu sare si piper dupa gust, dupa care adaugati si fasolea verde si lasati sa fiarba 30 de secunde.
Dupa ce a fiert 30 de secunde, presarati in ploaie amidonul, amestecand tot timpul, pana se ingroasa sosul (cca. 30 de secunde). Dupa ce s-a ingrosat sosul, adaugati spaghetele si pulpa de rosii si amestecati bine pana se integreaza toate ingredientele. Stingeti focul si ati terminat de preparat spaghetti cu fasole verde si capere.
Puneti in farfurii si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g spaghetti; 3 rosii; 250 g fasole verde; 200 ml smantana; 200 ml vin alb; 100 g capere; 1 lingura amidon; 1 varf de cutit nucsoara, praf; 1/2 de lingurita busuioc, tocat; sare si piper. Preparare spaghetti cu fasole verde si capere: Puneti doua oale cu apa la fiert. Pana incepe sa fiarba apa, decojiti rosiile cu un cutit special de curatat legume, taiati-le apoi pe jumatate si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite, dupa care tocati pulpa ramasa cuburi mici. Cand a inceput sa fiarba apa, puneti fasolea in oala
si lasati-o sa fiarba 10 minute, dupa care turnati-o intr-o strecuratoare, sa se scurga. Puneti si spaghetele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, si lasati-le apoi sa se scurga intr-o strecuratoare (puneti si o lingura de ulei de masline peste spaghetti si amestecati ca sa nu se lipeasca intre ele). Intr-o tigaie adanca, turnati smantana turnati si vinul, amestecati pentru omogenizare si lasati sa inceapa sa fiarba, amestecand permanent.
Cand a inceput sa fiarba, adaugati caperele, adaugati busuiocul si nucsoara, condimentati cu sare dupa gust, condimentati si cu piper dupa gust, dupa care adaugati si fasolea verde si lasati sa fiarba 30 de secunde. Dupa ce a fiert 30 de secunde, presarati in ploaie amidonul, amestecand tot timpul, pana se ingroasa sosul (cca. 30 de secunde).
Dupa ce s-a ingrosat sosul, adaugati spaghetele adaugati  si pulpa de rosii amestecati bine pana se integreaza toate ingredientele. Stingeti focul si ati terminat de preparat spaghetti cu fasole verde si capere. Puneti in farfurii si se poate servi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea