Bors de legume


Bors de legume

Astazi va propun un bors de legume delicios. Usor de preparat si savuros, daca il veti gusta, acest bors de legume in mod sigur o sa devina una din retetele preferate.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 morcovi, tocati marunt; 2 cartofi, taiati cuburi mici; 1 dovlecel, taiat cuburi mici; 1 radacina de patrunjel, tocata marunt; 1 pastarnac, tocat marunt; 250 g fasole verde; 100 g mazare; 1 conopida mica, desfacuta buchetele mici; 2 ardei grasi, tocati cuburi mici; 3 rosii, decojite, fara samburi, tocate marunt; 1 fir de praz, tocat; 100 ml ulei vegetal; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; 1 legatura leustean; cca 1,5 l apa; 2 linguri bors, concentrat; 3 cuburi concentrat supa de legume; sare si piper dupa gust.

Preparare bors de legume: Spalati, curatati si tocati legumele (ardeiul gras, cartofii, dovlecelul, morcovii, albitura, ceapa, prazul, patrunjelul, mararul, leusteanul si separati buchetelele de conopida). Decojiti rosiile cu un cutit special de curatat legume, scoateti samburii cu o lingurita si tocati marunt pulpa de rosii. Puneti-va la indemana uleiul, concentratul de legume, borsul, fasolea, mazarea, sarea si piperul, si puteti trece la prepararea borsului de legume.

Turnati uleiul intr-o tigaie adanca si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa si prazul si lasati-le sa se rumeneasca pana capata o culoare aurie. Adaugati apoi morcovul, albitura, conopida, ardeiul gras, fasolea verde, dovlecelul, mazarea si cartofii si lasati sa se inabuse toate legumele, timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-au inabusit, turnati totul in oala in care o sa preparati borsul. Adaugati pulpa de rosii, apa fierbinte si concentratul de legume, si lasati sa fiarba cca. 20 de minute (pana fierb legumele).
Dupa ce au fiert legumele, condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati borsul si mai lasati sa fiarba 5 minute. Dupa ce a fiert timp de 5 minute, adaugati verdeata (patrunjel, marar, leustean), amestecati si stingeti focul. Borsul de legume este gata.

Puneti in farfurii sa se racoreasca 5 minute, dupa care adaugati o lingura de smantana in farfurie, amestecati si se poate servi (puteti servi si fara smantana, tine de gustul fiecaruia).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 morcovi, tocati marunt; 2 cartofi, taiati cuburi mici; 1 dovlecel, taiat cuburi mici; 1 radacina de patrunjel, tocata marunt; 1 pastarnac, tocat marunt; 250 g fasole verde; 100 g mazare; 1 conopida mica, desfacuta buchetele mici; 2 ardei grasi, tocati cuburi mici; 3 rosii, decojite, fara samburi, tocate marunt; 1 fir de praz, tocat; 100 ml ulei vegetal; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; 1 legatura leustean; cca 1,5 l apa; 2 linguri bors, concentrat; 3 cuburi concentrat supa de legume; sare si piper dupa gust. Preparare bors de legume: Spalati, curatati si tocati legumele (ardeiul gras, cartofii, dovlecelul, morcovii, albitura, ceapa, prazul, patrunjelul, mararul, leusteanul si separati buchetelele de conopida). Decojiti rosiile cu un cutit special de curatat legume, scoateti samburii cu o lingurita si tocati marunt pulpa de rosii. Puneti-va la indemana uleiul, concentratul de legume, borsul, fasolea, mazarea, sarea si piperul, si puteti trece la prepararea borsului de legume. Turnati uleiul intr-o tigaie adanca si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa
adaugati si prazul si lasati-l, impreuna cu ceapa, sa se rumeneasca pana capata o culoare aurie. Adaugati apoi morcovul, si albitura Adaugati conopida si ardeiul gras Adaugati fasolea verde Adaugati dovleceii
Adaugati mazarea Adaugati in final si cartofii lasati sa se inabuse toate legumele, timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inabusit, turnati totul in oala in care o sa preparati borsul. Adaugati pulpa de rosii, turnati peste legume si apa fierbinte adaugati si concentratul de legume
si lasati sa fiarba cca. 20 de minute (pana fierb legumele). Dupa ce au fiert legumele, condimentati cu sare dupa gust, condimentati cu piper dupa gust, adaugati borsul si mai lasati sa fiarba 5 minute. Dupa ce a fiert timp de 5 minute, adaugati verdeata (patrunjel, marar, leustean), amestecati si stingeti focul. Borsul de legume este gata.
Puneti in farfurii sa se racoreasca 5 minute, dupa care adaugati o lingura de smantana in farfurie, amestecati si se poate servi (puteti servi si fara smantana, tine de gustul fiecaruia). Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Corina spune:

    Bun de tot borsul asta al tau! Chiar ma gandeam ce ciorba sa mai fac.

  2. Tavi spune:

    @Corina – Multumesc, chiar ca este bun.

Spune-ţi părerea