Chiftelute turcesti cu salata si sos de iaurt cu menta


Chiftelute turcesti cu salata si sos de iaurt cu menta

Dupa cum ati constatat in reteta anterioara, atat chiftelutele turcesti cat si sosul de iaurt cu menta se prepara foarte usor. Dar va propun o combinatie intre acestea, la care sa adaugam si niste legume proaspete, obtinand astfel un preparat delicios si racoritor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– pentru salata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cepe rosii; 1 castravete de sera; 4 rosii cherry; 2 linguri de patrunjel verde.
– pentru prepararea chiftelutelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, tocata; 2 graunte de usturoi; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingurita de boia de ardei iute; 1/2 de lingurita de sare; 1 lingurita de cimbru, macinat; 2 linguri de patrunjel verde; 1 ceapa, 1 ou; 200 ml ulei pentru prajit.
– pentru prepararea sosului de iaurt cu menta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml iaurt; 2-3 graunte de usturoi; 2 linguri cu frunze de menta, tocate.

Preparare chiftelute turcesti cu salata si sos de iaurt cu menta: Preparati chiftelutele (preparare chiftelute turcesti) si sosul de iaurt cu menta (preparare sos de iaurt cu menta).

Taiati felii subtiri castravetele si aranjati-l pe farfurii sau pe un platou. Taiati ceapa inele si puneti-o peste castraveti. Taiati rosiile in 4 si puneti-le si pe acestea in farfurie.
Adaugati chiftelutele, turnati sos peste toate ingredientele si presarati, in final, patrunjel verde tocat.
Chifetelutele turcesti cu salata si sos de iaurt cu menta sunt gata pentru a fi consumate.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Cristina spune:

    Excelenta reteta!!

Spune-ţi părerea