Chiftelute turcesti


Chiftelute turcesti

Daca aveti chef de chiftele va recomand niste chiftelute turcesti, care sunt foarte usor si rapid de preparat. Pot fi consumate ca atare sau cu sos de iaurt cu menta (preparare sos de iaurt cu menta).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, tocata; 2 graunte de usturoi; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingurita de boia de ardei iute; 1/2 de lingurita de sare; 1 lingurita de cimbru, tocat; 2 linguri de patrunjel verde; 1 ceapa; 1 ou; 200 ml ulei pentru prajit.

Preparare chiftelute turcesti: Puneti ceapa si usturoiul intr-un mixer (masina de tocat) si tocati-le. Adaugati carnea, oul, patrunjelul, condimentele (sare, cimbru, boia, piper) si mixati (tocati totul), pana obtineti o pasta omogena.

Formati chiftelutele (de marimea unei nuci), dupa care puneti uleiul in tigaie si incingeti-l la foc mediu.
Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati chiftelutele si prajiti-le pana capata o culoare maronie. Dupa ce s-au prajit scoateti-le intr-o strecuratoare, pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au scurs puneti-le in farfurie si le puteti servi atat calde, cat si reci, cu garnitura de legume si sos de iaurt.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, tocata; 2 graunte de usturoi; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingurita de boia de ardei iute; 1/2 de lingurita de sare; 1 lingurita de cimbru, tocat; 2 linguri de patrunjel verde; 1 ceapa; 1 ou; 200 ml ulei pentru prajit. Puneti ceapa  intr-un mixer Puneti si usturoiul in mixer (masina de tocat) si tocati-le. Adaugati carnea in mixer adaugati si oul adaugati si frunzele de patrunjel verde
condimentele (sare, cimbru, boia, piper) si mixati (tocati totul), pana obtineti o pasta omogena. Formati chiftelutele (de marimea unei nuci), dupa care puneti uleiul in tigaie si incingeti-l la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati chiftelutele si prajiti-le pana capata o culoare maronie.
Dupa ce s-au prajit scoateti-le intr-o strecuratoare, pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au scurs puneti-le in farfurie si le puteti servi atat calde, cat si reci, cu garnitura de legume si sos de iaurt (preparare sos de iaurt, http://www.all-food.ro/2010/04/17/sos-de-iaurt-cu-menta/). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. alina spune:

    buna reteta…..mersi mult pentru invitatie

  2. Tavi spune:

    @ alina – Te astept la concurs. Iti multumesc pentru apreciere.

Spune-ţi părerea