Briose cu visine, ciocolata si alune


Briose cu visine, ciocolata si alune

Duminica, de obicei, prepar ceva dulce. Azi au iesit castigatoare niste briose cu visine, ciocolata si alune. Usor de preparat si delicioase, briosele pot reprezenta un mic dejun gustos alaturi de o cana cu lapte cald.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 40 g faina; 80 g unt; 100 g zahar; 80 g ciocolata rasa; 4 oua; 2 lingurite praf de copt; 3 linguri de lapte; 200 g alune macinate; 200 g visine, fara samburi (congelate, proaspete sau din compot – daca sunt din compot, lasati-le sa se scurga foarte bine); un varf de lingurita de sare; 1/2 lingurita scortisoara; 2 linguri zahar pudra.

Preparare briose: Separati albusurile de galbenusuri. Puneti in mixer untul moale (lasati-l la temperatura camerei cca. 2 ore inainte de a va apuca de preparat briosele, sau bagati-l 30 de secunde la microunde). Adaugati zaharul tos peste unt si mixati, la viteza mica, pana se topeste zaharul. Adaugati apoi si galbenusul de ou peste crema de unt, unul cate unul (nu adaugati urmatorul galbenus pana nu s-a integrat in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati adaugat toate galbenusurile, mixati in continuare, la viteza mai mare, pana obtineti o crema omogena. Adaugati faina si praful de copt, si mixati in continuare.

Dupa ce s-a incorporat faina in crema adaugati laptele si mixati, la viteza mare, 1 minut. In final, adaugati alunele macinate si ciocolata rasa, si mixati, la viteza mica, pana obtineti o crema groasa si omogena.

Intr-un alt mixer adaugati albusul de ou si sarea, si mixati pana obtineti o crema care seamana cu frisca. Ca sa testati daca albusul este bine batut, intoarceti usor vasul cu gura in jos si daca albusul se tine si nu cade inseamna ca este bine batut.
Adaugati albusul peste crema din primul mixer si amestecati, la viteza mica, pana se omogenizeaza si se integreaza albusul in compozitie.

Turnati crema obtinuta in forme de briose (puteti folosi si forme de hartie speciala pentru briose, iar daca aveti tavi care nu sunt din teflon pudrati formele cu putina faina ca sa nu se prinda), ornati cu visine pe deasupra (3-4 visine pe fiecare briosa), dupa care introduceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le in cuptor 25 de minute.
Dupa ce s-au facut, scoateti-le si lasati-le sa se raceasca. Scoateti-le din forme, pudrati-le cu zahar pudra amestecat cu scortisoara si le puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 40 g faina; 80 g unt; 100 g zahar; 80 g ciocolata rasa; 4 oua; 2 lingurite praf de copt; 3 linguri de lapte; 200 g alune macinate; 200 g visine, fara samburi (congelate, proaspete sau din compot); un varf de lingurita de sare; 1/2 lingurita scortisoara; 2 linguri zahar pudra. Preparare briose: Separati albusurile de galbenusuri. Puneti in mixer untul moale (lasati-l la temperatura camerei cca. 2 ore inainte de a va apuca de preparat briosele, sau bagati-l 30 de secunde la microunde). Adaugati zaharul tos peste unt si mixati, la viteza mica, pana se topeste zaharul. Adaugati apoi si galbenusul de ou peste crema de unt, unul cate unul (nu adaugati urmatorul galbenus pana nu s-a integrat in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati adaugat toate galbenusurile, mixati in continuare, la viteza mai mare, pana obtineti o crema omogena. Adaugati faina
si praful de copt, si mixati in continuare. Dupa ce s-a incorporat faina in crema adaugati laptele si mixati, la viteza mare, 1 minut. In final, adaugati alunele macinate si ciocolata rasa, si mixati, la viteza mica, pana obtineti o crema groasa si omogena. Intr-un alt mixer adaugati albusul de ou si sarea, si mixati pana obtineti o crema care seamana cu frisca.
Ca sa testati daca albusul este bine batut, intoarceti usor vasul cu gura in jos si daca albusul se tine si nu cade inseamna ca este bine batut. Adaugati albusul peste crema din primul mixer si amestecati, la viteza mica, pana se omogenizeaza si se integreaza complet albusul in compozitie. Turnati crema obtinuta in forme de briose (puteti folosi si forme de hartie speciala pentru briose, iar daca aveti tavi care nu sunt din teflon pudrati formele cu putina faina ca sa nu se prinda), ornati cu visine pe deasupra (3-4 visine pe fiecare briosa), dupa care introduceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le in cuptor 25 de minute.
Dupa ce s-au facut, scoateti-le si lasati-le sa se raceasca. Scoateti-le din forme, pudrati-le cu zahar pudra amestecat cu scortisoara si le puteti servi. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Mia spune:

    Pentru cate persoane este? Ca de obicei,4?

  2. Tavi spune:

    @ Mia – Mie mi-au iesit 12 briose, dar conteaza si cat de mari sunt formele in care le faci, iar choix a la creme mi-au iesit 16 bucati.

  3. nicoleta spune:

    Delicioase ..cu ingrediente pe placul meu!
    Imi salvez reteta ..mersi!
    salutari,
    Nicoleta

  4. Tavi spune:

    @nicoleta – Mersi si eu pentru aprecieri. Ti-am vizitat blogul, am vazut ca ai retete interesante, so… hai si inscrie-te in Concurs!

  5. Lu spune:

    O reteta delicioasa!!! Au iesit niste briose minunate!

  6. Tavi spune:

    @Lu – Multumesc, ma bucur ca ti-au placut! Weekend frumos!

Spune-ţi părerea