Plachie de crap cu smantana


Plachie de crap cu smantana

Saptamana aceasta o s-o incepem cu peste. Va prezint o reteta de plachie de crap cu smantana, usor de preparat si delicioasa. Nu pot sa va spun cat de buna este, dar puteti incerca sa o preparati si va garantez ca n-o sa regretati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de crap; 2 cepe; 1 kg ardei gras; 700 g rosii; 100 g kaizer afumat; 100 ml smantana; 2 linguri de patrunjel verde; zeama de la o jumatate de lamaie; 400 ml supa de legume (supa instant); 1 lingurita cu boia dulce; 1 lingurita cu piper alb, macinat; sare dupa gust; 4 linguri cu ulei pentru prajit.

Preparare plachie de crap cu smantana: Taiati cuburi mari fileul de crap si puneti-le intr-un bol. Condimentati cu sare si piper, dupa care turnati sucul de lamaie deasupra si lasati-l la marinat.

Tocati ceapa si taiati cuburi mici kaizer-ul. Decojiti rosiile cu un cutit special pentru curatat legume, dupa care tocati-le marunt. Taiati ardeiul gras cuburi mari, preparati supa de legume si aveti toate ingredientele pregatite.

Intr-o tigaie adanca, sau in wok, turnati uleiul si adaugati kaizer-ul sa se rumeneasca la foc mediu, timp de 2 minute, amestecand permanent. Adaugati si ceapa tocata si lasati sa se caleasca pana capata o culoare aurie. Adaugati piperul alb si boiaua de ardei, si amestecati bine pentru a se integra condimentele in compozitie.

Adaugati ardeiul gras si lasati-l sa se caleasca 1 minut, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi rosiile tocate, condimentati cu un praf de sare si lasati legumele sa se inabuse 5 minute, la foc mare, cu un capac deasupra.

Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati supa de legume, acoperiti din nou cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, 30 de minute.
Dupa ce au fiert 30 de minute legumele, adaugati bucatile de peste, amestecati usor ca sa fie acoperite de sos, dupa care acoperiti din nou tigaia cu un capac si lasati sa fiarba totul inca 5 minute. Dupa ce a fiert si pestele 5 minute, impreuna cu legumele, adaugati smantana, putin cate putin, amestecand permanent.
Lasati sa dea in fiert si stingeti focul. Adaugati patrunjelul, amestecati, si plachia este gata pentru a fi servita.
Lasati-o sa se racoreasca 15 minute, dupa care o puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de crap; 2 cepe; 1 kg ardei gras; 700 g rosii; 100 g kaizer afumat; 100 ml smantana; 2 linguri de patrunjel verde; zeama de la o jumatate de lamaie; 400 ml supa de legume (supa instant); 1 lingurita cu boia dulce; 1 lingurita cu piper alb, macinat; sare dupa gust; 4 linguri cu ulei pentru prajit. Preparare plachie de crap cu smantana: Taiati cuburi mari fileul de crap si puneti-le intr-un bol. Condimentati cu sare Condimentati cu piper, dupa care turnati sucul de lamaie deasupra si lasati-l la marinat.
Tocati ceapa si taiati cuburi mici kaizer-ul. Decojiti rosiile cu un cutit special pentru curatat legume, dupa care tocati-le marunt. Taiati ardeiul gras cuburi mari, preparati supa de legume si aveti toate ingredientele pregatite. Intr-o tigaie adanca, sau in wok, turnati uleiul
si adaugati kaizer-ul sa se rumeneasca la foc mediu, timp de 2 minute, amestecand permanent. Adaugati si ceapa tocata si lasati sa se caleasca pana capata o culoare aurie. Adaugati piperul alb si boiaua de ardei, si amestecati bine pentru a se integra condimentele in compozitie. Adaugati ardeiul gras si lasati-l sa se caleasca 1 minut, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi rosiile tocate, condimentati cu un praf de sare si lasati legumele sa se inabuse 5 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati supa de legume, acoperiti din nou cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, 30 de minute. Dupa ce au fiert 30 de minute legumele, adaugati bucatile de peste, amestecati usor ca sa fie acoperite de sos,
dupa care acoperiti din nou tigaia cu un capac si lasati sa fiarba totul inca 5 minute. Dupa ce a fiert si pestele 5 minute, impreuna cu legumele, adaugati smantana, putin cate putin, amestecand permanent. Lasati sa dea in fiert si stingeti focul. Adaugati patrunjelul, amestecati, si plachia este gata pentru a fi servita. Lasati-o sa se racoreasca 15 minute, dupa care o puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur,http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/).  

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. ionut spune:

    care supa de legume sa adaug? ca nu scrie de asta nicaieri nimic

  2. Tavi spune:

    @ionut – La ingrediente, intre zeama de lamaie si boia de ardei dulce, scrie “400 ml supa de legume (supa instant)”. Deci pregatesti 400 ml supa (fond) de legume folosind concentrat/cub de legume.

Spune-ţi părerea