Pulpe de pui marinate la cuptor


Pulpe de pui marinate la cuptor

Dupa plachie de crap si salata de fructe, astazi voi prepara pulpe de pui marinate la cuptor. Delicioasa si usor de pregatit, aceasta reteta de pui marinat in sos de soia si ghimbir are cca. 400 de calorii/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate; 2 graunte de usturoi; 1 lingurita de ghimbir, tocat; 3 linguri cu sos de soia; 2 linguri de vin alb; 2 linguri cu ulei de masline; 1 lingura de miere; 2-3 fire de ceapa verde; sare si piper dupa gust.

Preparare pulpe de pui marinate: Tocati ceapa verde rondele si zdrobiti usturoiul. Tocati ghimbirul, puneti-va in boluri uleiul, sosul de soia, mierea, vinul, si aveti toate ingredientele pregatite.

Intr-un ibric, puneti vinul, uleiul, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, sarea, piperul (eu am pus un varf de lingurita cu sare si cu piper), mierea si ceapa tocata. Puneti ibricul pe aragaz, la foc mic, si amestecati pana se topeste mierea. Dupa ce s-a topit mierea, stingeti focul si lasati sa se raceasca 15 minute.

Puneti pulpele de pui intr-o tava si, cu o lingura, distribuiti sos pe fiecare pulpa. Intoarceti-le si puneti, si pe cealalta parte, sos. Sosul ramas turnati-l in final in tava.
Lasati pulpele sa se marineze 30 de minute, dupa care puneti o folie de aluminiu peste tava si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasati tava in cuptor 30 de minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute scoateti tava si indepartati folia de aluminiu. Introduceti din nou tava in cuptor si lasati pulpele sa se rumeneasca inca 20 de minute. Dupa 20 de minute scoateti din nou tava din cuptor si intoarceti pulpele pe cealalta parte. Introduceti din nou tava in cuptor si lasati pulpele sa se rumeneasca, si pe acesta parte, timp de alte 20 de minute.

Dupa ce au trecut si aceste 20 de minute scoateti tava din cuptor si pulpele marinate sunt gata pentru a fi servite. Puneti pulpele in farfurie si le puteti servi cu garnitura de piure de cartofi (preparare piure de cartofi ) sau cu orez cu legume (preparare orez cu legume).


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Nicoleta spune:

    O sa incerc si eu reteta asta. Mersi frumos.
    Imi place mult site-ul tau.
    Keep up the good work!

  2. Tavi spune:

    @Nicoleta – Este o varianta in a gati altfel puiul. O varianta gustoasa, la indemana, cand suntem in criza de idei si ne-am plictisit de retete pe care deja le-am mai facut. Se merita sa incerci. Oricum, multumesc mult pentru aprecieri.

  3. VALERIA spune:

    Am incercat reteta ta si a fost super

  4. Tavi spune:

    @VALERIA – Daca ti-a placut e bine :). Chiar este bun, eu il fac adeseori. Multumesc de vizita.

  5. Adrian spune:

    SUPER !!!!
    Cautam doar o marinata pentru pulpe, dar am facut reteta ta ( initial intentionam sa le fac pe gratar). A iesit extraordinar !
    Merci

  6. Tavi spune:

    @Adrian – Nu ai pentru ce, sa-ti fie de bine, ca inteleg ca deja pulpele au fost devorate :). Sosul ala e o nebunie!! Toate cele bune si un weekend placut!

  7. elvira spune:

    Este un site care m-a cucerit…. acum am probleme cu sistemul digestiv si nu am voie condimente dar cand termin si cu asta, si mai ales sa-mi fac rost de aceste condimente mai putin cunoscute, am sa incerc cam toate retetele!
    Va multumesc si sanatate multa!

  8. Tavi spune:

    @elvira – Ma bucur ca iti place blogul meu, multumesc! Cat despre problemele digestive si condimentele care nu ai avea voie sa le consumi, tinand cont si de reteta la care ai scris… ghimbirul ajuta digestia si trateaza numeroase afectiuni digestive, de exemplu. Poti foarte bine sa adaptezi o reteta conform regimului pe care il urmezi, sa elimini acele condimente pe care nu le poti consuma, pastrandu-le in schimb pe acelea care iti sunt permise functie de ce iti spune si doctorul.
    Multumesc si eu de vizita si insanatosire grabnica!

Spune-ţi părerea