Carnati cu smantana si cartofi


Carnati cu smantana si cartofi

Astazi va prezint un fel de mancare bun bunut, carnati cu smantana si cartofi. Ieri eram la cumparaturi la Angst si tocmai isi lansau niste produse traditionale noi, printre care si un sortiment de carnati proaspeti. Mi-a placut cum aratau carnatii, asa ca am zis sa-i incerc si nu mi-a parut rau. Au fost deliciosi, mai ales ca i-am preparat la cuptor, cu smantana, cartofi si maghiran.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carnati proaspeti; 1 kg de cartofi; 400 ml smantana; 2 lingurite mustar (dulce sau iute, dupa preferinte); 2 lingurite maghiran; ulei pentru prajit (cca. 100 ml); sare si piper dupa gust.

Preparare carnati cu smantana si cartofi: Curatati cartofii si taiati-i rondele. Puneti uleiul in tigaie si rumeniti putin cartofii pe ambele parti, pana devin aurii (nu ii prajiti, trebuie doar sa se inmoaie putin). Dupa ce ati rumenit cartofii, puneti-i intr-o strecuratoare, la scurs.

Puneti carnatii sa se prajeasca si prajiti-i pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie. Asezati apoi, intr-o tava, un strat de cartofi. Presarati jumatate din maghiran peste cartofi, dupa care condimentati-i cu un praf de sare si piper.
Adaugati mustarul in smantana si amestecati pana obtineti un sos omogen.
Adaugati jumatate din sosul de smantana si intindeti-l uniform pe toata suprafata. Peste smantana adaugati restul cartofilor, dupa care repetati operatiunea de la primul strat (presarati jumatate din maghiranul ramas peste cartofi, dupa care condimentati-i cu un praf de sare si piper). Puneti restul de smantana peste cartofi, asezati carnatii deasupra si presarati restul de maghiran ramas.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati la cuptor 40 de minute. Dupa ce au trecut cele 40 de minute, scoateti tava si preparatul este gata pentru a fi servit.

Puneti in farfurie carnati si cartofi. Se serveste cald, cu salata de mere, telina si morcovi, (preparare salata de mere, telina si morcovi).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carnati proaspeti; 1 kg de cartofi; 400 ml smantana; 2 lingurite mustar (dulce sau iute, dupa preferinte); 2 lingurite maghiran; ulei pentru prajit (cca. 100 ml); sare si piper dupa gust. Curatati cartofii si taiati-i rondele. Puneti uleiul in tigaie si rumeniti putin cartofii pe ambele parti, pana devin aurii (nu ii prajiti, trebuie doar sa se inmoaie putin). Dupa ce ati rumenit cartofii, puneti-i intr-o strecuratoare, la scurs. Puneti carnatii sa se prajeasca si prajiti-i pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie.
Asezati apoi, intr-o tava, un strat de cartofi. Presarati jumatate din maghiran peste cartofi, dupa care condimentati-i cu un praf de sare dupa care condimentati-i si cu un praf de piper. Adaugati mustarul in smantana si amestecati pana obtineti un sos omogen. Adaugati jumatate din sosul de smantana
si intindeti-l uniform pe toata suprafata. Peste smantana adaugati restul cartofilor, condimentati-i cu un praf de sare condimentati-i cu un praf de piper. Presarati jumatate din maghiran peste cartofi, Puneti restul de smantana peste cartofi, sosul de smantana intindeti-l uniform pe toata suprafata.
asezati carnatii deasupra si presarati restul de maghiran ramas. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati la cuptor 40 de minute. Dupa ce au trecut cele 40 de minute, scoateti tava si preparatul este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurie carnati si cartofi. Se serveste cald, cu salata de mere, telina si morcovi, (preparare salata de mere, telina si morcovi, http://www.all-food.ro/2009/08/14/salata-cu-telina-mar-si-morcov/).    

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Simo spune:

    Buna,

    Vreau sa te intreb de unde cumperi tu tavile . Sunt din carrefour , etc sau speciale de la vreun brand de fite ce costa foarte mult ?

  2. Tavi spune:

    @Simo – In mare parte din Carrefour le cumpar, dar mai comand si online. Acum nu stiu daca Tefal este ,,brand de fite”, insa majoritatea tavilor le am fie din teflon, fie din inox.

Spune-ţi părerea