Pui cu legume si fistic


Pui cu legume si fistic

Am pregatit astazi o reteta speciala, de pui cu legume si fistic, un preparat foarte aromat, putin amarui (de la coaja de portocala), dar cu o savoare deosebita.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui; 2 morcovi mari; 1 dovlecel mediu; 1 ceapa; 2 graunte de usturoi; 2-3 linguri de ulei vegetal; 1/2 lingurita chimion; 1 varf de lingurita scortisoara; zeama de la o portocala; coaja rasa de la o portocala; 150 g smantana; 150 g branza topita; 25 g fistic, maruntit; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati pieptul de pui cuburi potrivite. Taiati morcovii si dovlecelul fidelute. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Radeti coaja de portocala, dupa care stoarceti portocala. Maruntiti fisticul, puneti-va la indemana smantana, branza topita, condimentele (chimion, scortisoara, sare si piper) si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare pui cu legume si fistic: Puneti in wok uleiul (3 linguri) si adaugati cuburile de pui sa se rumeneasca cca 10 minute, la foc mediu, amestecand permanent.
Adaugati apoi morcovul, dovlecelul, ceapa, usturoiul, si rumeniti totul, timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati si restul condimentelor (chimion si scortisoara), dupa care rasturnati toate ingredientele intr-o tava si aranjati-le in tava cat mai uniform.

Puneti apoi intr-un bol coaja rasa de portocala, turnati peste ea sucul de portocale si smantana. Adaugati branza topita si fisticul, si pasati branza cu ajutorul unei furculite pana obtineti un sos omogen. Condimentati cu sare si piper (eu am pus un varf de lingurita de sare si 1/2 de lingurita cu piper macinat). Amestecati bine pentru a se omogeniza, dupa care turnati sosul peste compozitia din tava, intinzandu-l uniform pe toata suprafata.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati la cuptor timp de 15 minute. Dupa 15 minute scoateti tava din cuptor, amestecati putin, si introduceti din nou tava in cuptor, timp de inca 15 minute. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, stingeti focul si scoateti tava din cuptor.
Lasati sa se racoreasca 15 minute si il puteti servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui; 2 morcovi mari; 1 dovlecel mediu; 1 ceapa; 2 graunte de usturoi; 2-3 linguri de ulei vegetal; 1/2 lingurita chimion; 1 varf de lingurita scortisoara; zeama de la o portocala; coaja rasa de la o portocala; 150 g smantana; 150 g branza topita; 25 g fistic, maruntit; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati pieptul de pui cuburi potrivite. Taiati morcovii fidelute. Taiati si dovlecelul fidelute. Tocati ceapa marunt. Tocati si usturoiul marunt. Radeti coaja de portocala,
dupa care stoarceti portocala. Maruntiti fisticul, puneti-va la indemana smantana, branza topita, condimentele (chimion, scortisoara, sare si piper) si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Preparare pui cu legume si fistic: Puneti in wok uleiul (3 linguri) si adaugati cuburile de pui sa se rumeneasca cca 10 minute, la foc mediu, amestecand permanent. Adaugati apoi morcovul, Adaugati si dovlecelul,
Adaugati ceapa, si usturoiul si rumeniti totul, timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Condimentati cu sare dupa gust, Condimentati cu piper dupa gust, adaugati si restul condimentelor (chimion si scortisoara), dupa care rasturnati toate ingredientele intr-o tava
si aranjati-le in tava cat mai uniform. Puneti apoi intr-un bol coaja rasa de portocala, turnati peste ea sucul de portocale si smantana Adaugati branza topita si fisticul si pasati branza cu ajutorul unei furculite pana obtineti un sos omogen.
Condimentati cu sare (eu am pus un varf de lingurita de sare ). Condimentati cu piper (eu am pus 1/2 de lingurita cu piper macinat). Amestecati bine pentru a se omogeniza si sosul este gata turnati sosul peste compozitia din tava, intinzandu-l uniform pe toata suprafata. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati la cuptor timp de 15 minute. Dupa 15 minute scoateti tava din cuptor, amestecati putin,
si introduceti din nou tava in cuptor, timp de inca 15 minute. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, stingeti focul si scoateti tava din cuptor. Lasati sa se racoreasca 15 minute si il puteti servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea