File de peste cu sos Meuniere


File de peste cu sos Meuniere

Astazi am gatit un file de peste prajit cu sos Meuniere. Se prepara foarte usor, are putine calorii si in maxim 30 de minute il puteti servi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- pentru fileul de peste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g file de peste (2 bucati de 400 de grame); 100 g faina; 1 lingurita sare; 1 lingurita piper; 50 g unt; 4 linguri ulei.

- pentru prepararea sosului Meuniere aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 2 linguri capere; 2 linguri patrunjel verde tocat; zeama de la o lamaie; sare si piper dupa gust (preparare sos Meuniere).

Preparare file de peste prajit: Dupa ce ati curatat, spalat si scurs bine pestele (sau il puteti sterge de apa cu un prosop de hartie), puneti faina intr-o tava si imprastiati-o uniform in toata tava. Adaugati sarea si piperul, si amestecati pana integrati uniform sarea si piperul in faina.

Tavaliti apoi pestele prin faina, pe ambele parti, dupa care scuturati-l usor pentru a elimina surplusul de faina.

Puneti uleiul la incins, intr-o tigaie, la foc mediu, iar cand s-a incins adaugati si untul. Dupa ce s-a topit untul, adaugati pestele in tigaie si rumeniti-l timp de 5 minute, la foc mediu. Dupa ce au trecut cele 5 minute, intoarceti-l si mai rumeniti-l 5 minute si pe cealalta parte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea puternic ca sa nu se arda.
Dupa ce a capatat o culoare brun-aurie, scoateti pestele din tigaie si puneti-l pe o farfurie.

Preparati cartofii natur (preparare cartofi natur), dupa care puneti cartofii langa peste si presarati putin patrunjel verde pe deasupra. Preparati sosul Meuniere (preparare sos Meuniere ). Odata ce ati terminat de preparat sosul, cat este inca fierbinte, turnati sos Meuniere deasupra fileului si cartofilor.
In acest moment, fileul de peste cu sos Meuniere este gata si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:  - pentru fileul de peste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g file de peste (2 bucati de 400 de grame); 100 g faina; 1 lingurita sare; 1 lingurita piper; 50 g unt; 4 linguri ulei.  - pentru prepararea sosului Meuniere aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 2 linguri capere; 2 linguri patrunjel verde tocat; zeama de la o lamaie; sare si piper dupa gust (preparare sos Meuniere, http://www.all-food.ro/2010/04/26/sos-meuniere/). Preparare file de peste prajit: Dupa ce ati curatat, spalat si scurs bine pestele (sau il puteti sterge de apa cu un prosop de hartie), puneti faina intr-o tava si imprastiati-o uniform in toata tava. Adaugati sarea si piperul, si amestecati pana integrati uniform sarea si piperul in faina. Tavaliti apoi pestele prin faina, pe ambele parti,
dupa care scuturati-l usor pentru a elimina surplusul de faina. Puneti uleiul la incins, intr-o tigaie, la foc mediu, cand s-a incins adaugati si untul. Dupa ce s-a topit untul, adaugati pestele in tigaie si rumeniti-l timp de 5 minute, la foc mediu. Dupa ce au trecut cele 5 minute, intoarceti-l si mai rumeniti-l 5 minute si pe cealalta parte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea puternic ca sa nu se arda. Dupa ce a capatat o culoare brun-aurie, scoateti pestele din tigaie si puneti-l pe o farfurie. Preparati cartofii natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/), dupa care puneti cartofii langa peste
si presarati putin patrunjel verde pe deasupra. Preparati sosul Meuniere (preparare sos Meuniere, http://www.all-food.ro/2010/04/26/sos-meuniere/ ). Odata ce ati terminat de preparat sosul, cat este inca fierbinte, turnati sos Meuniere deasupra fileului si cartofilor. In acest moment, fileul de peste cu sos Meuniere este gata si se poate servi. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea